Pages

Friday, October 31, 2008

Da 2nd rikie

Penatnyer...tuk pengetahuan sume,aku bru je blk dr Negeri Terengganu tempat klahiran tercinta aku pg td.n yg turut jOin ialah napi, man, am, shah, nik, q, zila, jai, rahmah n kiera...

Jgn igt ktorang g bcuti lak taw.ktorang de keje yg nk disetelkan.kami btolak pd hari rabu mlm lbey kurang pkul 10.00mlm..smpai di kT pkul 5.00pg n terus terjah ke rumah aku..seb bek sume da bgn..klo tak...haa..pk sndrik la..

Pagi tu after sarapan ktorang pon terus gerak ke seberang takir tuk melaksanakan tugas yg diberi..cheewaaah..cam ape tah.tempat 1st ktorang g adalah sek keb seberang takir n sek keb kompleks seberang takir.pastu diikuti ngn Klinik Desa Seberang Takir,Klinik Desa Teluk Ketapang,BTN Negeri, Pejabat Kbajikan Masyarakat Negeri, Astaka Shopping Kompleks,Mydin Mall, n Giant Hypermarket.

Temu janji kami dgn En. Nazari(pengerusi JKKK),En. Roslan(s/u YB Ahmad Razif),En. Khalid(peg khas YB Ahmad Razif) pada jam 3.00ptg..tp time tu ktorang sume nga stuck kt Mydin Mall disebabkan ujan nga turun dgn lebatnyer.jd kami mngambil masa sedikit tuk menunggu ujan reda.Malangnyer ujan tak menunjukkn sedikit pon tanda tuk berenti n kami sume mengambil langkah tuk meredah je smpai ke bas.abes kasut basah..huhu

Akhirnyer ktorg selamat smpai di Pejabat Khidmat Masyarakat Seberang Takir jam 4.00ptg n telah berbincang dgn jayanyer.skali lg pakcik driver kami terpaksa 'memanjat' jambatan duyOng krn dak2 ni sume nk beli kopok lOsong..so,layan je la..n mcm bese la,aku akan sentiasa jd pemandu arah di cni..haaa..jln terus je bang!!!..hek3

Mlm tu kitorang terus btolak pulang ke UKM..mcm rushing la plk..pdahal leh je tdo kt umah aku tu dlu..pape pon aku nk mintak maap bnyak2 klo layanan family aku kali ni tak 'semeriah' yg b4 nih..maklumlah masa kesulitan nih.mama aku nga tak brape sehat tambah lak ngn handbag die yg bru je hilang..lg la pening die tu..

Jgn serik lg tuk dtg ke umah ek..sowie sbb tak sempat bwk jln2 kt pantai..n buat man,nnti aku bg charger ko yg tetinggal tu.heh

Wednesday, October 29, 2008

Jokes for today to make u laugh...

Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Kuih salah bikin.

Binatang ape power Karate?
Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.

Siape yang menemukan dompet kulit?
Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.

Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Pintu yang ade tulis 'TARIK'

Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Pembohong...

Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati...'?
Usus

Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Kutu rambut

Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Neneknye si katak

Knape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Sbb lelaki ni kan 'buaya'

Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Sekretari baik..................'Selamat pagi tuan'
Sekretari kurang baik...........'Dah pagi ni tuan'

Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Dua-dua tak kenal korang...hehe

Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Tukang gali kubur

Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Tahi hidung

Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile ape...

Gajah terbang dengan ape?
Gajah terbang dengan susah payahnya........

Monday, October 27, 2008

Godaan....

-->Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh...
Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk nih...


Manusia - Nak makan, laparlah
Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah...
Syaitan - Ahh, tak payahla...dah lapar nih


Manusia - Hari ni nak pakai apa yerk?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yg menutup aurat..
Syaitan - Ehh, panaslah, lagipun takde style langsung!


Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai anak Adam, nanti terlewat untuk ke kuliah
Syaitan - Nak cepat-cepat buat apa? Lambat lagi...baru pukul 8.30am...


Manusia - Azan sudah kedengaran...
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah
Syaitan - Baru pukul berapa....


Manusia - Eh, eh....tak boleh tengok nih, berdosa...
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat
Syaitan - Perggghh...best tu....

Jadual exam aku...

final exam aku bemula pd 4hb 11 ni..dek itu kena la btungkus lumus sket...haaa..ni jadual exam aku:-

4hb - exam litar n peranti analog..sbjek yg sememangnye leh memesOngkan pale lutut aku ni..

5hb - exam teori komunikasi..sbjek yg lgsung aku tak blaja..dlm kls die asek brangan jerk..hek3

12hb - exam mikroprosesor n mikrikomputer..walaupun time exm leh open book,jgn ingt sng taw..

19hb - exam mesin n elektronik kuasa..sbjek ni best sket..tp soklan die....fuhh..

haa..tu je sbjek yg de final sem nih..doakan aku bjaya ek..

Sunday, October 26, 2008

Bemulanye coretan..

haaa...skg nih da stat stdy week..agk busan gk la duk kt ukm ni..sbb ramai yg blk..n de gk yg g btn lanjutan kt perak..sdey seh tak dpt jOin..pape pun sempat ag wt blog nih..bkn ape..sesaje nk menggatal..nk jd penulis lak..hek3..pape pon,komen la yer..adiOs..
 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah