Pages

Sunday, April 19, 2009

Me and Sony..

Wanna noe bout my Li aka Industrial Training??ok lah..i’ll tell u all sket2 tentang environment Li nih.secara basic, sume student wajib amek Li tuk kos dorg tp de gk sesetengah fakulti yg tak yah amek Li pon tak pe.

Taw tak aku Li ktne???haaa..aku Li kt Sony.ala..tak jauh pon.kt bndor bangi ni je..b4 masuk Sony, ramai Jkeesian yg jeles ngn aku.sbb pe???sbb dpt Sony la..hahaha ntah pape ntah.dorg ingt best sgt kot.bese la..tak kenal maka tak cinta..ehh..de ketan ke???hahaha mcm takde je.

Wut my feel???

Woooo..cam nk g mne tah..padahal nk g Li je pon..mcm2 yg bepusing dlm pase aku 2minggu lps iaitu one week b4 Li..nk taw???haaaa..

  • Still lom g shopin-brg pe nk bli ek???
  • 1st day nk dress up cmne???
  • Takotnyer..nnti kna wtpe kt sane..

Haaaa..tu antara cth2 pkara yg bertebaran kt kpalo aku time tu..klakar kan???pape la aku nih..hek3 ok la,dipendekkan cite, 1st day g lapor diri aku pakai baju kemeja (pinjam member pnyer) siap ngn tie.suar slek ngn kasut ofis itam..peeerrghh..cam nk g keje kerajaan lak.

Pas setel sume hal2 yg tak pnting sgt nk dicite kt cni,aku pon di bawak la oleh cik ecah aka HR ke department aku --> TV MC aka TV Material Control. aku pon dibawak la meronda dlm kilang Sony tu. cam melawat tapak la plk..hek3 ramai gk la yg tegur, senyum2, n pura2 rajen pon ada.dorg ingt aku ni bos ke ape??? hahahah maklum la..pkai mengalahkan manager.pas lunch aku da bukak tie n ada la mamat sorg ni tegur, “mne tie??da bukak ek??ni kilang potong besi.mne pkai smart2..sok pkai tshirt je taw”..hahaha aku mampu sengeh je la..

1st day takde keje sgt.aku juz nengok2 org n bekenalan ngn suasana baru.kagum jap.2nd day aku da mula wt keje..mcm2.nk taw keje aku ape??jgn tekejut..langsung takde ketan ngn pe yg aku blajo 3thn kt ukm nih. sume more pd management n langsung tak men wire or pcb or wut so ever yg de current.

Aku try gk mintak tukar department.tp tak dapat. nk wt cmne.. terima je la. keje best.memang best.gaji pon mashuk!! klo btol2 nk keje tuk dwet,buleh je..tp itu la.tak taw nk wt cmne dah.TV MC pon TV MC la.

Sok nk kna g kje nih.malasnyer..bru aku taw feel Monday Blues cmne..hohoho


4 sweet comments:

  1. hahahaha..welcome to d real world..kelakar la awk ni.ingtkn shawal amik cos fizik.rupenye engineering,,isk2...

    ReplyDelete
  2. klakar kan???sy pon xtaw yg sy klakar..hahaha bosan la keje..xpe2..kumpul dwet wt kawen..hahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha.tau xpe..jom kawen..haha

    ReplyDelete
  4. haha.padan muke ko.sedepartment ngan aku.manager siot.haha.esoknye meeting bediri sebelah manager lak tu

    ReplyDelete

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah