Pages

Saturday, April 25, 2009

Sayang korang!!..

my best siblings..to all my siblings, i luv u all..pic kt atas tu ialah muka2 batch 20 yg still mampu lagi menggalas 'senjata' dan memikul amanah besar UPSM sampai ke hari ini..sgt bangga ngn korang sume..

Dis yr is final yr 4 almost of u.next sem tinggal la aku sengsorang ditemani beberape kerat je..hoho perjuangan korang da hampir selesai disini.tp ingt la, jgn matikan apa yg dipegang,apa yg dibawa..teruskan la ia walau kt mne pon..bantu la melayu untuk terus cemerlang.. perjuangan belum selesai..


Batch 20..korang sgt kuat.saling melengkapi, sgt unik.keunikannye memang sukar dicari ditempat lain. Jika ditekan,korang tak pernah tenggelam.tak pernah lemas..malah makin melonjak menerjah tekanan itu. Setiap masalah mampu ditangkis.gerak bersama..


Terkenang kata2 senior, "blaja2 la bkerja dgn kuantiti yg paling sedikit bla korang da 3rd yr nnti".. dan kata2 ini memang btol.3rd ni la bnyak nk pk.asgmnt, projek, tesis n mcm2 ag la.. to all my siblings, aku nk mintak maap klo aku de menyusahkan.

Hati masing2 memang susah nk dijaga..tp yg pasti hati UPSM perlu dihormati.perlu didahului..batch 20, sebenarnye nilai bersama kte da sedikit pudar dek bnyak sgt kje n kurang masa bersama.jgn biarkan nilai ni hilang.jgn..kesian kt roh batch 20..ksian kt korang..ksian kt ktorang..jgn menuding jari pd kesilapan yg anda belom pasti sebabnye..selidiki ia..cari puncanye berlandaskan cara yg betol..anda sume hebat..sy taw..sy sgt taw itu..

Sedikit nasihat untuk adik beradikku sume, jika ada masalah jgn la cepat merungut,marah dan kecewa. berfikir la sejenak.mungkin itu adalah ujian dari-Nya atas kesilapan yg pernah anda lakukan tanpa anda perasan..manusia tak sempurna..manusia mudah lupa..

sekian sje dari sy insan kerdil..wassalam


7 sweet comments:

  1. huhu...sedih dgr luahan ko papepun sayang batch 20 n UPSM...da kaur nanti mesti rindu nak join aktiviti UPSM....

    ReplyDelete
  2. btol shawal,, sayang kat korang semua. tapi kat sini kalo korang nk tahu, shawal sebenarnye dah tipu kita semua. shawal bukan insan kerdil. dia insan yg besar!!! shawal tipu..(wekkk..)

    ReplyDelete
  3. bulat ko wat ak nangis lg sal batch kite...huhu terharu tol...xnk berpisah nga korang...sayang korang...

    ReplyDelete
  4. alan: shawal x tpu..alan dengki..

    ketot: jgn la nanges ek..kenang daku dlm doamu..koq!!..hahaha

    ReplyDelete
  5. alaahh..sudenly d 'bad guilty feelings' comes..syg btch20 nw n 4eva..

    ReplyDelete

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah