Pages

Monday, June 29, 2009

Gelak Jahat

Walaupun aku penat keje rini, tp aku masih mampu tuk gelak jahat.

muahahahaha...
MySpace

nak taw sbb pe???

sbb rini aku langsung tak diusik oleh Semreet a.k.a sv kt tmpat keje aku.

selalunye die ske mengarah aku wt keje.tp hari ni tak plak.pelik2..hahaha

MySpace

nak dipendekkan cite, khamis lepas die bnyak marah2 kt aku.

suh wt itu la ini la.

then jumaat aku tak dtg keje.

maybe die ingat aku tak dtg sbb tu kot. (ni pandangan aku je..) mne de aku protes pape.aku bekerja dgn profesional bkannye emosional..ceeewah!!

sbenarnye aku tak dtg keje sbb mlm tu aku g nengok Transformers!!!hahahaha
tak kesah lah.kte tengok esok lak cmne angin die.

MySpace


Sunday, June 28, 2009

The Calling

Kring..kriiinngg..krriiiingg...enset bebunyi.haaa tu la bunyi enset aku.maklum la enset murah je kan.nk wt cmne.

Banyak sbb klo enset bebunyi nih.boleh jd pencurik masuk umah, mak cik cleaner ajak dating, balai bomba roboh, reban ayam terbakar, aweks call ajk nengok wayang n boleh jd gak isteri nk bersalin (tp aku mne de isteri lg..hahaha) bnyak sbbnye..

MySpace

Kadang2 kte tertunggu setiap call tu.yela..mne taw nga tunggu berita penting ke atau nga tunggu pakwe dtg jemput g dating ke..kan???btol tak??jgn nk menipu la..

Kadang2 gk kte cuba mengelak klo de calling yg masuk.klo bleh nk sorok bawah bantal (klo nga tdo la..) sbb pe ek ni berlaku???haaa..klo along yg call.da tentu kte nk elak kan???tu la sape suh berhutang!!! kdg2 bos call dan anda nga melepak kt kfe.mesti tak nak angkat kan??

MySpace

Tak kesah dari mne n sape yg call anda, anda tentu de alasan tuk angkat @ tak nak angkat panggilan tersebut. jgn takot.dlm tpon je pon.angkat je la.bukan die nampak muka korang even korang nga dlm toilet melabur..hahaha

Niway, aku selalu dpt panggilan tpon. dari ofis tu tak yah cite la.selagi leh elak,aku akan elak. ni panggilan seram...hohoho

Nk taw???haaa..panggilan tu slalunye akan dtg dari mama aku. tak pon Mazlan a.k.a adik aku yg nga kje kt kelang. leh dikatakan every week.seram tak???hahaha

Seram gk nk angkat sebenarnye.sbb nnti mesti die tnye ble nk blk umah..ble cuti.da lama gle tak blk.cian kt mama, ayu, aman n papa..n penghuni baru k-rol a.k.a my only big brother (b4 ni die tinggal kt rawang skg da blk ganu terus!!..)

MySpace

serba salah aku dibuatnye..takpe lah.sabar la sume ek.nnti wan blk la umah..



Saturday, June 27, 2009

Sedih~

Lokasi: Bilik UPSM
Jam: 0810

Aku skg nga mengadap pc Q yg sedia ada terwakaf kt blik up ni.nga terpikir2 nk wt bpe pasni.aku da hilang arah tujuan..

Skg da stat Minggu Mesra Mahasiswa (MMP) n hari ni merupakan hari 1st tuk mnyambut adik2 baru sesi 2009/2010.sepanjang MMP ni sume org luar tak dibenarkan berada dlm UKM kecuali PC n org yg ade pas shj.so, of course la UKM skg agk kosong n aku kesepian sesorang..busan dowh.huk3

Plan aku sebenarnye nk blk umah weekend nih tp tak jd disebabkan sorang sv tempat kje aku ni yg cam celaka sket call aku semamlam suh g gk kje senin nih. huh semalam aku da ponteng sebenarnye..lantak la.ade aku kesah???

Sume ni sbb bos bengong aku tu la, Tan.sape suh die duk gatal nk g Sony Thai. nk pisent pojek yg lom siap.kononnye sume da complete.pojek tu sbenarnye pojek aku ngn sv aku,khairul.tp da ke parit sume.

Nk taw bakpe???haaa..sbb department aku skg ngh mengalami virus sume org nk benti kje termasuk la sv aku tu.da la tak turunkan sume ilmu,men belah gtu je.pastu sume bende jatuh atas dahi aku.mengong btol.jd kambing hitam lak.da la memang hitam da nih.tp still ensem gk.hahaha

Ok lah, kte bebalik pd main topik knape entri ni tercetus pd pagi yg indah n cejuk disebabkan ekon nih. aku sebenarnye nk ckp yg aku Home Sick!!!nk blk umah sebenarnye..last aku blk bulan 3!!! skg da nk masuk bulan 7..sedih..sedih..

Tiap2 minggu mama aku call tnye cuti ble..nk blk ble..da tak ingt umah ke..bla..bla..bla..hmmm..nk wt cmne mama..anak mu memang bz..bakal PM la kan..hohoho

Next weekend memang aku blk.tgk la.ponteng kje itu da tentu.sape nk jge attendant aku???sv???argh..aku mne de sv..aku la sv..hahahaha



Saturday, June 20, 2009

SeLamat hAri Bapa

Entri ini khas ditujukan buat bapa tercinta

Mohamad bin Che Jusoh

selamat menyambut hari bapa sedunia!!!..

Papa memang seorang bapa yg sgt baik dan penyayang.tegasnye bertempat.mse kecik2 papa selalu mengajor aku bjimat.klo merengek je nk pape mesti kna cubit.tp tu sume membuatkan aku lebih menghargai pape brg yg aku dpt.sbb bkn senang woo nk dpt something..tp klo nk dwet sbb nk bli makanan tak pe.sbb papa tak bkira soal makanan.

Papa..i luv u a lot!!!..

Ketinggalan~~

Bgn pagi g keje.nga break ckp sal kje.msuk toilet pon ingt kje.blk kje still pk kje..kje kje kje.. tp kje len bnyk gk ag yg nga menanti..tp skg bukan nk cite sal kje ek.jgn salah phm..

Klo dlu blk kje leh terus terkam laptop tuk wt pape yg patut..tp skg blk kje tgk org duk mengadap laptop masing2.

Klo dlu blk kje leh update blog, lyn2 tenet.skg blk kje layan knk2 riang kt blik UPSM jah.

Klo dlu aku 24jam facebooking,ym..tp skg aku menumpang je kejap2.

Klo dlu kje yg lom siap kt Sony leh sambung kt blik.tp skg???

Nk ckp kt cni yg aku sgt2 windukan laptop aku.syg kamu!!! Bnyak menda yg aku da miss tanpa laptop aku..jgn ingt aku tak kesah takde laptop.

takleh update koleksi gambor

takleh update blog

facebooking???hohoho

aku da sgt2 ketinggalan tanpa laptopku~~

Sunday, June 7, 2009

Hepy Befday BATCH 20

Lokasi : KUO

Aku sebenarnye baru tejaga dari tdo. penat meronggeng majlis abg fakoq siang td kot..maklumlah,demam pon lom kebah..tp tu bkn pe yg aku nk cite kt cni.juz intro je..

Pe yg aku nk gtaw, aku nk wish

hEpy bEfDay BatCH 20!!!..
n
i Luv U alL...




Kita akrab time perkampungan..

time jatidiri apatah lagi..

kita diikat time induksi..

segala janji tersemat dihati..



Terlalu banyak program yg telah kte laksanakan..

daripada menjadi pelaksana

sehinggalah menjadi penggerak dan juga pemikir..






bnyak pahit getir yg telahkte harungi

jatuh bgn kte bersama..






ada yg rebah,kte akan pimpin die utk bgn semula..

cuma yg dah tak berdaya kte takkan memaksa..

kte akan lepaskan die..




Dalam UPSM hanya yg cekal dan tabah shj mampu bertahan..

Tepuk dada tnye la iman..

adakah anda mampu???

jgn tnye pd Aiman..

nnti die jwb, "Aiman tak kesah.."





kte sgt seronok dapat bersama











Saban waktu ada je idea gila2 dari batch kte..







Sehinggakan digelar batch yg paling kuat berjalan..








Kte suka merancang last minit...

tp idea last minit itu lah yg berjaya..

dan memberi bnyak nilai..








Sememangnya setiap batch itu ada keunikannye yg tersendiri..










dan inilah keunikan batch kte..

Batch 20..







Tiap kali mkn mesti nk gempak

meja taknak kalah..

tak kira kt usen mahupon mapley





Kami berbangga dapat menjadi sebahagian daripada warga UPSM



Kasih syg yg diberikan UPSM memang tiada dimana2..sukar dicari ganti..



Jasamu memang sukar dibalas..
kami dtg dgn zero..
dan sekarang..lihatlah kami..



Kami tidak menyesal memilih haluan bersama UPSM..
Anak didik UPSM sentiasa dicari2..
kebolehannya memang diiktiraf..




Aku syg Batch 20
Aku syg UPSM
Buat adk beradikku..selamat menempuh dunia baru..
jika berkesempatan, jenguk la aku di sini..di blik UPSM..
Aku masih ade sesi hadapan...


 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah