Pages

Saturday, July 18, 2009

TAN 3272

Sejak dua menjak nie

moto aku tak bape sehat sgt

jadi

Semalam

balik je keje, terus terjah kedai
pomen

sampai terkejut pomen tu

siap melatah ag..

selepas die cek
tenggiling aku tu,

ternyatalah da tahap kritikal

seb bek aku cepat

klo tak....tak taw lah

setelah di
operatekan, tukar mentol lampu tukar breakpack tegang rantai

akhirnya tenggiling aku kembali cergas

tapi tu pon tak lama
sebab..

dokter pomen menasihatkan aku menukar
tayar depan belakang, minyak hitam n spoket

hoho..demi kamu
TAN..pape pon aku tak kesah..

p/s:ble nk basuh moto nih???

-->

Sunday, July 12, 2009

Bosan~~

Ku bangun pagi ku pandang dinding

bOsan..

ku melangkah ke surau, solat

kembali ke tempat persembunyianku

sambung tdo

ohh bOsan..

bila bgn tgk dah ptg

keje banyak lom siap

mende dlm kepala pon banyak nak pikir

dah nk meletup

bOsan..

tido dah makan pon dah

tgk kiri tgk kanan

tgk tv, tv tgk aku

alahai

bOsan..bOsan...

seb bek la de pc UP leh gk wt keje

laptop sendiri ntah da cmne jadinya

nk on9 pon takleh

seronoknya melihat masing2 gumbira di depan laptop dorang

aku???

ohh tidak...

kepalaku serabut

aku bOsan sekarang!!!



Friday, July 10, 2009

Al Kisah Pekerja

Al kisah...

Anda mempunyai satu syarikat.kemudian anda juga mempunyai ramai pekerja. Pekerja anda terdiri daripada pelbagai lapisan kaum dan umur.

Anda seorang yang sangat rajin. Anda berusaha keras untuk melihat syarikat anda maju dan terus berkembang.

Anda selalu turun padang untuk melihat pekerja anda.Bagus.Memang bagus.

Dalam ramai-ramai pekerja, ada seorang pekerja yang sangat menonjol. Seorang yang mampu memberi idea kreatif, membuat perkara yang orang lain tak sangka.Apa yang anda akan lakukan pada orang seperti ini???

Anda memang sangat berharap pada orang seperti ini.Anda beri dia tugasan berat.tugasan yang menggunakan otak. Saban hari jasa pekerja anda itu makin bertambah.

Tapi anda terlupa.Anda terlupa untuk menjaga kebajikan pekerja anda itu.Orang sebegitu hanya satu dalam seribu.Ibarat semut hitam di atas batu hitam. Anda perlu menjaga pekerja tersebut. Anda perlu hulurkan pertolongan. Jangan hanya memberi tekanan.

Ingat, dia hanya pekerja. Yang boleh berhenti kerja. Tapi jika dia berhenti, yang datang tak mungkin sama dengan yang terdahulu.

Hargai pekerja anda.fahami jiwa mereka.



Monday, July 6, 2009

Tersentak

Langkahku longlai
kakiku lemah
mataku kabur
pandanganku terbatas
kepalaku pusing
serabut..pening
aku keliru
aku konfius
aku lesu
aku dimana
aku kemana
banyaknya cabaran
banyaknya halangan
ahh..aku tak kesah
Ya Allah
bantulah aku
pimpinlah hamba-Mu yg lemah ini
aku memerlukan pertolongan-Mu
Ya Allah
dekatkan aku pada-Mu
jauhi aku dari segala cobaan
aku lemah
aku goyah
aku perlu tempat berpaut
ya Allah
aku terima ujian-Mu
aku redha
setiap kejadian ada hikmah
kurniakan aku keredhaan-Mu



Sunday, July 5, 2009

Redang Island!

Juz let all dis photo tell da story..





























Wednesday, July 1, 2009

Terkenangkan~

Mode : Kepenatan

Hari ni berat je kaki melangkah tuk ke tempat kje. Risau, takut, malas sume ade. Hari ni merupakan hari 1st aku bkerja tanpa 2 teman trainee aku. kenapa??? ni disebabkan dorg telah abes kontrek ngn Sony a.k.a da abes training.

Hari ni jugak ada visitor dari Thailand dtg tuk melihat pojek Taxi System. Lagi la huru-hara dgn preparation n mendalah2 len ag. sume nk nampak perfect!!sampaikan aku jd pelakon paling populor jap kt line.jd operator jap.hahaha (sgt penat..hohoho)

Hari ni jugak de kaizen yg 1st time aku tak join. tgk dari jauh je. tp nampak mcm ke parit je.kena soal ngn juri langsung tak leh jawab. maklum la sume org baru. otai2 lama da benti. sedih aku tengok.gerenti kalah ni.

Dan hari ni jugak de trainee baru masuk. 4 org sume. 2 laki 2 pompuan. tapi tak sempat nk kenal2. bz kt line jah.

Trainee baru ni masuk tuk menggantikan 4org member aku ni yg da expired n tamat kontrek. 2 org last semalam. si labu Saha dan Fikri si org tua. lg 2 org mmber aku last jumaat nih. lusa la tu jawabye. Sapik sigaraga n Nuril TTM.

saha ngan posing menggoda..


spekki Fikri


Sapik jiwa lalat


Nuril..


disaat QI dahulu kala..hoho

Sedih2..da takde member tuk aku ajk menulor..apa la naseb aku pasni.still got 2 month to go.huk3


 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah