Pages

Tuesday, February 9, 2010

Kempen Klik Adds

Umum saya menganggap semua maklum apa itu adds. ke ade yg tak tahu disini??. Agak janggal jika seorang bloggers tak tahu apa itu adds.

Ok lah. saya kongsi sket apa tu adds. kalo salah tlg betulkan.hehe..Adds biasanya berbentuk iklan atau banner yg diletakkan dalam website/blog dgn tujuan income sampingan..bermakna kita akan dibayar setiap kali org klik pada iklan yg kita paparkan.tak paham??

Ok.sekali lagi saya ulang, tuan punya blog akan dapat bayaran setiap kali pelawat klik pada adds yg terdapat pada blog mereka.setiap kali klik bermakna duit untuk mereka. pernah dgn PPC(pay per click)?? haaa..ini la dia.

Terdapat banyak yg menyediakan perkhidmatan adds ni dan yg popular ialah google adds. tempatan juga ada seperti nuffnang.

Anda pernah dengar program affiliate??terdapat 3 cara anda boleh dapatkan duit melalui program ini.
  1. Pay Per Click(PPC) - di mana anda akan dibayar untuk setiap klik yg anda perolehi
  2. Pay Per Lead (PPL) - anda akan peroleh pendapatan melalui jumlah download di mana anda hanya share link dan pelawat memuat turun melaui website anda.
  3. Pay Per Sale (PPS) - Biasanya anda mempromosikan produk syarikat. Anda akan dibayar mengikut jumlah komisen yg diberikan oleh syarikat.
Saya rasa cukup la pengenalan dengan affiliate. saya bukanlah seorang pakar affiliate untuk menceritakan segala di sini. Nanti tak pasal ada org panggil suh buat bengkel.haha

Berbalik pada tujuan asal entri ni dibuat. Saya hanya nk menyeru rakan2 sekalian rajin2 la tangan klik pada adds rakan2 bloggers yg lain. Dengar mcm desperate, tapi itu la yg sepatutnya kita lakukan antara satu sama lain.

Saling bantu membantu baru la kita dapat hasil.betul tak?? saya percaya semua rakyat malaysia baik2 belaka. so, pesan saya setiap kali anda nampak adds samada nuffnang or apa2 je, terus kliks! kalau google adds tu, anda boleh tinjau2 dulu iklan yg ada. mana tahu memang ada info yg anda perlukan di situ. Jangan pula pandang pun tak nak kt google adds.

Ok lah. teruskan berkempen!.haha

Sunday, February 7, 2010

Special Tribute To Kak Ecah


Selamat Pengantin Baru

Belom terlambat rasanya saya nk ucapkan segunung2 tahniah buat kak long batch 20 upsm iaitu Kak Ecah Buang sempena selamatnya dia diijabkabulkan minggu lepas. Majlis akad nikah bermula pada jam 9 pagi dan persandingan pada jam 1.30 petang.

Semoga kak ecah kekal gembira bersama insan tersayang hingga akhir hayat. Gembira sangat time tu sebab dapat berkumpul ramai2 dan jumpa blk mana2 yg da lama tak jumpa.maklum la, masing2 da bekerja.

Serba sedikit tentang kak ecah, orangnya periang tapi tegas. dihormati dalam batch dan selalu memberikan nasihat berguna pada semua. selalu amek berat akan akademik ahli batch beliau. syg kak ecah!..haha

Ok lah.meh kita tinjau2 serba sedikit gamba program...hehe



reunion batch 20..hehe



cuba cari mana mak dara..haha



menu: nasik beriyani gam!sedap...



peeewiit..^__^



ni tengah bergosip nih..=P

semasa ketibaan pengantin..waah..tak caya kak ecah dah kawen!


cuba cari sape paling macho..haha

p/s: kak ecah da bukak belom adiah kitorang??heh


Saturday, February 6, 2010

New Look!

Hye guys..

This entry is nothing at all juz wanna tell all of u that I have changed my old layout to this new one. Do u love it??or u like it??As u can see, my blog currently get new look and more hensem (bak kata topek yg ske merepek..haha)

I wonder why blogger or what kind of others templates sponsored so jealous with me. Why?? maybe my blog really engaging and have a good visual..hahaha

Anyway, I hope this templates can withstand and there are no more spoil..=)

Friday, February 5, 2010

Sekitar PRK UKM 2010


Assalamualaikum..

Alhamdulillah UKM telah selamat menjalani sesi pemilihan pucuk pimpinan pelajar atau juga dikenali MPP pada 28 jan 2010 lebih kurang 2 minggu yang lepas. Pada awal proses prk, suasana kampus saya lihat sedikit hambar atau lebih sesuai dikatakan tidak seronok dan tak sama seperti 2 tahun yg lepas memandangkan tahun lepas pun takde la meriah sangat.

Sekadar perkongsian, 2 tahun lepas bermulanya ura2 akan diadakan prk, maka semua calon atau jentera akan mula bergerak. Masing2 dengan flyers masing2. jaksa2 berjaga di setiap tangga. konvoi moto kalau kepala di burhan, ekor pon berjumpa blk kt burhan. memang meriah. semua ada semangat politik yg tertanam dlm diri masing2.

Ok kita tgk blk prk ukm tahun ni. Suasana yg slow, hambar, tak menarik tiba2 berubah mendadak pada malam pengumuman pemenang MPP di mana keputusan berpihak pada Aspirasi dgn merebut 20 daripada 35 kerusi.

Pihak GMUKM mlm tu telah bertindak mengepung pintu utama kompleks komputer di mana semua pegawai ada di dalam sana. Mereka menuntut untuk berjumpa dgn TNC Hepa dan proses pengiraan dilakukan semula. Alhamdulillah keadaan terkawal dan semua bersurai pada jam 3 pagi setelah pihak polis memberikan kerjasama dgn membawa org2 mereka yg ramai..siap bawak trak tu..hehe

Ehh blom habis lagi..jgn stop baca dulu.esoknya kt masjid lepas solat jumaat still ada majlis sket2.dan ramai jugak la FRU dtg time tu.kesian plk tgk kt sume2 org.kesian kt polis, kesian jugak kt student.

Polis tu cuma jalankan tugas, jika anda anak mereka sekalipun, mereka akan tangkap juga. Anda tak boleh nk salahkan polis dlm hal ni. Teringat lak kes bantah ISA kt luar bangunan sogo. Ada sorg brader tu ckp,kitorang buat perhimpunan aman je. polis tu yg buat kecoh. Adoi..tak abes2 nk salahkan org lain.sudah2 la jadi seperti bangau oh bangau. Depa sume tak sedar berapa banyak anak2 kecik menangis ketakutan, yg bertenggek kt tangga tak boleh nk blk time tu.

Ok lah. hari ni kt masjid juz ade sket ckp2 semangat ngn bacaan ikrar pelajar. tak hangat sangat. Cuma pesan aku, semangat dan keberanian kamu semua memang bagus. memang sangat diperlukan oleh negara. Gunakan untuk kebaikan dan generate negara kita. jgn nk bertelagah sesama melayu sesama islam sampai lupa diri diperalat komunis asing.






begini la rupa keadaan jumaat minggu lepas

p/s: belajar sampai grade. org luar tak pandang anda kalau anda takde ilmu!


 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah