Pages

Tuesday, August 10, 2010

Review The Scorcerer's Apprentice


Setelah sekian lama tak mengadap skrin besar dalam bilik gelap berhawa dingin sambil menikmati popcorn. Siapa kata masa yg terhad tak sempat kuor date??haha Walaupun masa melepak bersama agak singkat, tapi masih sempat tuk aku ngan dak jajai kuor melepak walaupun hanya di Alamanda.

Agenda melepak cam beselah. Beli tiket movie, makan2 kfc, skodeng org men bowling, pusing2 then layan movie. Movie yg aku tgk ni boleh dikatakan best jugak lah. The Scorcerer's Apprentice. Sape dah tgk??


Haa..meh aku share sket cite die mcm mne. Alkisahnya Merlin dah kena khianat dan dibunuh oleh salah seorang apprentice die. Ada sorg pompuan jahat ni telah berjaya dikurung dalam satu layer balang. Sume penjahat dikurung pada balang yg sama tp berlainan layer.

salah seorang penjahat yg bebas dari Grimhold

Hanya seorang je yg betul2 boleh bunuh ahli sihir jahat tu iaitu Prime Merlinian. Dan Balthazar telah ditugaskan untuk mencari org tersebut sehinggalah beribu tahun dan sampailah ke zaman moden sekarang.

Akhirnya Balthazar berjumpa dgn Dave seorang budak yg selenge dan membesar pon jd bdk yg bodoh2 ayam.haha Maka bermulalah kisah Dave belajar ilmu2 sihir dari Balthazar untuk melawan pompuan sihir jahat dan membebaskan Veronica iaitu kekasih Balthazar.

Dragon Ring yg digunakan untuk mencari Prime Merlinian


sesi latihan bermula

Adakah mereka berjaya??haha dah tentu la hero menang kan?? Kalau ditanya rate cite ni leh la 3 setengah. Sebab apa?? Sebab hero die tak macho macam aku.haha

Kepada sesiapa yg mahukan cite sains fiksyen, fantasi dan komedi, movie ni adalah bersesuaian dengan anda. Anda boleh cuba sekarang sebelum panggung ditutup. Layannn....

salah satu adegan dalam movie ni..


Balthazar bersama helang logamnya

1 sweet comments:

  1. walaupun cite ni dah lama kuor,tp aku bru je bkesempatan nk tgk..=D

    ReplyDelete

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah