Pages

Sunday, October 31, 2010

Selesai Final

Salam...





Yo. Now aku nk istiharkan final exam aku dah abis. So aku dah tak bape bz la skg nih *b4 ni aku bz ke??. Yela, paper dah abis,so nk buat apa lg kan. Tapi jgn lupa ye, aku still ade 1 more subject left in order to let me graduate! shit!


But its ok la sbb exam sbjek tu bulan 12 nanti. Which is dalam 4-5 minggu lagi. During that period, leh la aku berpoye2..haha *keje la weh..haish

InsyaAllah aku akan bergraduasi tahun depan. Jangan lupa datang ek. Ngan adiah besar2 gtu..haha materialistik btol.

Saturday, October 23, 2010

For the Rest of My Life

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

*Chorus
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Through days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together in jannah
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

*Repeat Chorus

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
Repeat Chorus
I know that deep in my heart..


Thursday, October 21, 2010

Surat Layang...

Kehadapan my future wife(s)
I menulis article ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I ...menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca entri ni perlahan-lahan. Tak perlu laju-laju.
So, wahai my future wife(s)
I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.
I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.
Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?
Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.
My future wife(s),
I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.
Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.
Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.
My future wife (s),
You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi... Ehem.
Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?
I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bull****. So, don't trust them.
Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan.

Wednesday, October 20, 2010

Kehidupan~



Permulaan yg kita tidak sedari
penghujung yang kita tidak ketahui
inilah kehidupan jika diberi erti
keseronokan kebahagiaan, kesusahan, dan kesedihan
menjadi rencah didalam memaniskan kehidupan

Berapa ramai yang sedar kehidupan ini sekadar pinjaman?
berapa ramai yg menghayati erti sebuah kehidupan?
berapa ramai pula yg menunaikan segala amalan?

Tidak kita ketahui bilakah kita akan pergi
jika diberi mungkin tiada yang lalai lagi terhadap diri sendiri
setiap hari yg berlalu adalah satu kerugian
bagi mereka yang tidur dari menjalankan kewajipan

Bukan engkau bukan kamu
yang aku nasihati adalah aku
aku berusaha menjadi orang yang 'untung'
dimana setiap hari amalan dihitung
setiap harinya adalah kebaikan,
setiap harinya membawa keuntungan...

Namun aku masih begini
sekadar berjanji tidak pada hati
apakah 'nur' itu telah pergi dari hati ini?
ya Allah tabahkanlah hati kecilku ini
agar setiap janji dapat kutepati
bukan sekadar berjanji tetapi masih begini
tolonglah dan bantulah....

aku tidak mahu terperangkap didalam diri ku lagi.....

Monday, October 18, 2010

Sindrom Dewasa

Ketika kecil kau
seronok riang berlari ke sana sini
bermain guli, gandu, tuju tin
tiada siapa peduli

menjelang akhil baligh kau
mula menyendiri
belajar menyesuaikan diri
excited pun ada

tapi
kau masih kecil
belom dewasa
masih banyak yg perlu dipelajari

cuma
bila kau nakal
merayau merata
balik lewat
siap sedia lah
bebelan pasti bertandang
kerana mereka risau
mereka sayang kau

bila dewasa datang
tanggungjawab pun bertambah
impian pun bercambah

jika semalam bermain guli
hari ini bermain lappy
jika semalam tarik pelepah kelapa
hari ini tak kurang beroda empat
jika semalam main pondok2
hari ini mencari umah sendiri

jiran tetangga pula sibuk bertanya
bilakah mereka dapat merasa
nasik minyak istimewa

Adakah ini DEWASA??
mencari arah sendiri
membuat keputusan sendiri
mengumpul aset sendiri

Ooh..cepatnya aku dewasa~

Saturday, October 16, 2010

Last Week Normal Sem

Salam
Dan masuk pertengahan Oktober. Bermakna musim final exam mula berhantu di kepala student sume. Tak kesah la ipt mne. Mesti sume da naik hantu tgk note.
Next week adalah last week bg sem normal aku. Sem normal??yelah..dak engin memang ade sem normal dan sem pelik. Sem pelik tu lambat sket dari org lain. Tapi kdg2 cepat dari org lain. haha
So, antara list tuk sem normal aku ni,
21 Oktober 2010
Test Oral Mandarin
29 Oktober 2010
Final Exam Analisis Kompleks
30 Oktober 2010
Final Exam Mandarin
Tu je. Tapi aku ade amek 1 subjek tuk sem tak normal. Luse 18 Oktober 2010 ade Midsem. Baru midsem. Lambat kan. Nama pon sem pelik. Mane nk same ngn org lain. Final?? Mestilah lambat ag final tuk subjek nih.
Kepada mereka2 yg nk exam dah, jgn jd hantu dulu ye. Stadi molek! Jgn bnyok golek je..haha

Thursday, October 14, 2010

Deejay

Anda sedang bersiaran secara live dari karyashawal.fm
pastikan anda kekal setia hingga akhir siaran
banyak slot menarik menanti anda
layaaaaaaann
haha..ade bakat tak??
tgh syok layan radio ni
teringat lak jd deejay minggu lepas
actually takde la jd deejay sgt
hehehe
ahad lepas anak sorg staf ukm kawen (k.ani)
so die mintak aku tlg jd deejay
aku pon on je la
pagi tu seb ebk la k.ani call
klo tak, telajak la
haha
maklumla
tdo pas subuh
so pas siap2 terus serbu tmpat event
setup mne yg patut
rupanya kabel tak cukup
yg sambung ke laptop takde
haish~
call punya call org pa sistem
tunggu punya tunggu
takde jgk yg anta kabel
so teruskan je la
mic da la satu
sumbat je la mic tu kt laptop
hoho
ckp punye ckp rupanya sound tak clear
adjust punya adjust
pon tak menjadi
so jd deejay skjap je la
then jge lagu je
men pusing2
nk ckp bnyak mic tak ok
tp kannn
best wo jd deejay
haha
pasni nk try jd dejaay lg lah :D

Tuesday, October 12, 2010

Mereka Kian Berani

Sapekah 'mereka'??
bukan penjenayah ye
tapi golongan wanita
ye, golongan hawa
kenapa aku berkata begitu??
tgk la keliling anda
siapa yg menguasai sektor kerajaan
siapa yg ramai di ipt
siapa yg lebih berjaya
tapi tu yg positif
bagusla
yg aku nk cite ni
mereka lg berani dari lelaki
berani cmne??
pakaian mereka
perangai mereka
pergaulan mereka
semalam aku pegi jog
memang cuci abes mata aku
dgn pompuan yg pkai xckup benang
ade plak yg dgn slamber
dtg buat sit up sbelah aku
haish~
dah hilang sifat kepompuanan kot
aku plk yg jd segan dgn mereka
ni tak cite lg pasal kt busten
cmne mereka mengasak laki2
berebut nk naik bas
boleh kalah dibuatnya
memang berani
mungkin ni la gaya akhir zaman
kpd pompuan di luar sane
silalah kembali menjadi wanita
yg kaya dgn sifat ketimuran
lemah lembut
menjaga kehormatan diri
Ya Allah, Engkau peliharakanlah keimananku...

Sunday, October 10, 2010

Tarikh-tarikh Cantik

Alang-alang da tersebut sket pasal tarikh hari ni 10.10.10 td, terasa nk listkan lak tarikh2 lain. Bukan ape, untuk rujukan kalian sume jgk.haha
Ni ade sedikit tarikh la yer. Tapi kena tgk pd hari jgk. Klo tarikh da cantik tp hari plk tak kena, tak leh jugak. Btol tak?? Tanya la dlu org tua2 klo pasal hari ni. Lebih2 lagi klo nk berumah tangga. Banyak tul pantang larang org tua2 kita. Klo tersilap pilih hari, leh jd tak bahagia. *jgn percaya sgt ey..
Wokey2. Dan tarikhnya adalah...teng3x
10.10.10
20.10.2010
09.10.11
11.11.11
20.11.2011
12.12.12
20.12.2012
11.12.13
Tarikh ni dlm tahun terdekat ni je. Maybe klo usia da meningkat, akan keluar pula tarikh lain.haha
Catat la memori berharga korang dlm mne2 tarikh di atas. Tarikh roadtex mati pon boleh.wakaka
p/s: sume nk tarikh bergaya..haish

Ku Tak Sabar

10.10.10
Nampaknya tahun semakin menghampiri ke penghujungnya. Tak lama lagi tahun 2011 pula akan tiba. Ohh tak sabar plk aku nk menghadapinya.
Sem ni sem last aku kt UKM. Bermakna by end of dis year aku akan bebas. Bukan bebas dari penjara ye. Tapi bebas dari bergelar student. Ohh tak sabar..
Banyak perancangan dlm kepala aku ni. Minta2 segala yg aku rancang dipermudahkanNya. Iye la. Kita hanya mampu merancang tapi segalanya ditentukanNya. InsyaAllah.
MISI 2011
Cari keje
Kompol dwet bnyak2
Beli aset2 yg patut
*2011 takleh kawen ag..hek3
Mesti ramai yg tak melepaskan peluang mencipta sejarah mereka pd hari ni kan?? iye la hari ni kan tarikh cantik. 10.10.10. tapi klo ditulis 10.10.2010 tak bape nk cantik la kan..haha
Kepada mereka2 yg menikmati hari ni, selamat bergembira la ye. Dan semoga sejarah yg dicipta terus kekal dlm memori anda hingga akhir hayat. Berbahagia la ye..^_^
Berbalik pd tajuk n3 kali ni, memang aku betul2 tak sabar. Aku nk cari kje. Hope senang la cari kje nnti. Cite sal tarikh, memang aku ade tarikh. 20.12.2012. InsyaAllah..

Friday, October 8, 2010

Lelaki Dan Temannya



Kontroversi tak tajuk n3 kali ni??
hahaha
ni bkn n3 tips or cintan2 yer
harap maap..hek3
Mau tahu teman itu siapa??
Cuba la teka
Kalian sume kan bijak bestari
tak dapat??
ok la..
meh aku bagitaw yer
teman yg dimaksudkan bukanlah sesape
tp ROKOK semata-mata
tergerak hati nk nulis sal rokok ni bkn sbb ape
sbb harga rokok tgh naik skg
tapi...
harga rokok naik tinggi mne pon
hisap tetap hisap
tak caye??
tengokla mamat tepi jalan nu
kt maple ke
ade dorang kesah??
tipu dorang tak kesah..haha
Agaknye la..
kenapa mereka tak leh berpisah??
pernah anda kaji??
ohh payah..
Rokok tu da ibarat nyawa
die lah teman dikala suka dan duka
boleh dibawa ke mne sje
tanpa ia pincanglah jiwa
ceeewaah!!
Mau taw tips benti merokok??
hahahaha
mudah aje..
semudah abc
tak caye??
kte jumpe personal
muahahaha~
org yg selalu stress pon ske berkawan dgn rokok
p/s: rokok ni berhantu. jgn berani dekati ia..haha

Tuesday, October 5, 2010

Misi Bermula

Misi ape tu agaknya ye??haha bkn misi pengebom berani mati.bukan juga misi yg jge org sakit. Nak taw??teruskan membaca celoteh aku nih.

Setelah sekian lamanya tak bekesempatan turun padang, hari ni tuk pertama kalinya dalam sem ni aku ke stadium. Tahniah buat diri aku. Buat ape?? Dah pegi stadium tu tuk jogging la. Takkan masak kot..haish~

B4 ni memang bergelora nk jog, tapi bnyak tul dugaan dan halangan. Awal sem, kasut xde. Hilang. Then stat bulan pose. Tambah lak ngan keje part time jge cc sampai ke mlm. So bile la aku ni nk bepeluh.

Agak2 sempat tak akhir taon nih aku dapatkan blk body zaman 1st yr aku dlu??sempat??cayalahh!!haha Korang mau tgk gmbar aku dlu??ok2..tgk bawah yer..^__^

Tadaaaaa...




Ensem kan. haha takpe2. Misi baru je bermula. Dan ini serius! sesape nk join juz reger me k.

p/s: kamu sume pasti akan mengalami situasi yg sama ketika blaja nnti..=D

Monday, October 4, 2010

Singgah Sebentar..

Jom singgah...

Bukan singgah sahur yer. tp singgah ke blog usang aku ni. tak kesah la nk singgah ke,jengah ke,jenguk ke, asalkan korang bahagia.

Rasa da macam agak lama tak meng-update-kan blog aku ni. Nak dikatakan bz takde la sangat. Bese la nk menulis kna ade ilham kan??haha

Mood menulis aku seiring dgn blog aku ni. Klo blog bermasalah,kompem aku malas nk update. So diharap dgn template baru ni, aku boleh terus menyambung kje2 blogging..ceeewah!cam dapat gaji lak.

Kepada incik template,jgn wat hal lagik! da banyak kali aku tukor template. haish~

Ok lah yer. debu habuk segala bapak kuman sume aku da sapu dan kini blog aku kembali bersih. Pasni boleh memulakan misi baru..yeahh!

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah