Pages

Monday, November 8, 2010

Edisi: Bukit Tabur

Salam...

Rasanya sudah agak lama aku tak mengarang story berkaitan xtvt bersama group UPSM batch aku ni. B4 ni ada la jgk. Tu pun sbb xtvt berpesatuan. So, hari ni aku terpanggil tuk story sket xtvt ktorang smalam.

Asalnya si ketot ni yg cadangkan tuk pergi hiking kt Bukit Tabur. Aku pun apa lg on je la ngn geng2 batch 20 UPSM yg masih bersepah di Selangor ni. Lagi pun aku belum pernah jejak ag ke bukit nih. Tah mcm mne la bertabur tempat tu ye.haha

sebahagian batch20 yg bertaburan di Tabur..haha

After subuh kitorang (napi n adik, alan, shah, kiera, pijah, aku ) bertolak dari ukm ke BHP petrol kt taman melawati. Memang dah plan kumpul situ dlu. Tunggu ketot,dodot n haf. Ingatkan ketot dtg sorg je. Rupanya mak haih. Dia bwk geng ofis dia! Ramai! haha meriah gtu.

otw menuju puncak..yeahh!

Dalam 9am kitorang start hiking. Awal2 lg aku dah injured.haha *jatuh tangga licin Tp tak kesah la. Semangat masih ada. Ceeewaah!!

Track ke puncak ada yg landai, ada yg mencabar. Cam bese la kan. Tapi banyak jgk kena guna tali. Batu2 sana pun agak tajam. Hati2 la ye.

berposing sementara menunggu si haf yg poning..=D


tgk la puncak di belakang..jauh ag tu..:)

Sebenarnya puncak Bukit Tabur ni agak banyak. Dan tak pasti mana satu yg leh jd puncak sebenar. So klo korang rasa nk abeskan sume puncak, dialu-alukan lah ye. Selagi korang larat.

Dah sampai kt atas tu apa lagi. Kami n da geng pun bukak kanvas, masak2 time! haha Makan la jajan, megi n segala stok yg dibawa. Bergambar tu jangan ckp la. Sepanjang jln kot. Klo korang nk cepat sampai puncak, kurangkan bergambar ye. =)

siap berkelah tu..inilah budak upsm!


batu yg tajam..ooh!

menikmati view from the top!superb!


jejaka batch 20..hek3

Dalam kul 12++ kitorang dah start turun. Iyelah,nk wtpe lama2 kt atas tu kan. Tapi sonok jgk melepak atas tu. Angin dia sepoi je. Best woo. Hilang sume masalah. Tinggal sengal2 lutut je. haha

After sampai bwh, kami pegi cari tempat mkn, then setel sume, kami pun berpecah ikut haluan masing2. Time kt atas puncak ada gk plan nk g mandi sg. Tapi ble pikir blk, ramai yg keje. For sure la dorang penat. Kang tak pasai ade yg tak p keje esok. haha

inilah antara yg menjayakan hiking kali ni..=)

p/s: nantikan siri Bukit Tabur edisi repeat!haha


0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah