Pages

Saturday, March 26, 2011

~Kenduri

Kata org, takde yg lebih menggembirakan bile dapat bersama family tersayang.Yes!! btol tu. mungkin pade mereka yg selalu bersama kuarge dorg, mereka tak merasa itu sume. bak kate org tua2, bila berjauhan barulah rindu-rinduan. btol x?

Last week aku blk umah. dekat je.kt ganu. blk pon sbb uncle aku ni kawen. last wedding da kot dlm family bapak aku tu. so sume sedara mara tah dari ceruk mane sume blk la. ade yg tak kenal pon ade. bak kata org mude2, time gni la nk kenal sume org. kot2 la ade cousin lawo2..heh

Sesampai je aku kt umah subuh tu, terus aku terjah umah nenek aku. *solat subuh dlu la weh then ape lg. godek sane.godek cni.sampai la ptg.

Bg aku la, keramaian cmni la aku ske.gotong royong msk, parut kelapa, refill lauk, n mcm2 la. sume ni membantu mengeratkan kami.tak payah pegi kursus mass group kot.haha

Pe kes aku cite ni sume ek??aku tgh busan kt umah.tiap weekend mostly housemate aku takde. blk kg la,pegi umah mak angkat la, main bola la.tinggal aku sorg2.wuu~

k la, nk buat ape yg patut lak.daa~

Wednesday, March 23, 2011

Serangga Kasut Koyak~


Saban hari
langit sentiasa menangis
sudah musim agaknya
bukan mengeluh
bukan merungut
hujan itu satu rahmah
memberi nafas penghidupan
pada serata alam

Namun..
kami hanya serangga
yg beroda dua
setiap hari berjuang untuk sampai ke sarang
mencelah kesibukan
lari dari kebingitan

Kasihani kami
wahai raksasa beroda 4
janganlah menghimpit kami
janganlah cemburu pada kami
hanya serangga kecil
tiada pelindungan
tiada perisai

satu pagi
kaki serangga dipijak
oleh roda raksasa
ohh sakit!

tolong kami
bagilah kami laluan
bagilah kami ruang
kerana matlamat kita satu
laluan kita satu
negara kita pon satu

~sekian dulu bebelan ptg nih~

p/s: kaki aku kena pijak dek kete time benti kt raoundabout weh!!

Tuesday, March 15, 2011

Haha hihi

Dalam sibuk mencari cite
pegi kesane cni
lompat itu ini
banyak plak cite terabai

hajat nk dikongsi
tapi nmpaknya
tak berkesempatan

pape pon bulan 2 dah berlalu
bln 3 juga dah sampai tgh
memang dah berhabuk blog aku rupenye
apekan daya...

tapi yg pasti
bln 4 nanti schedule aku full
bln 5 plk aku ke sabah!!
yeeehaaa!!

sampai jumpe lagi kite yaw..
babai =)


 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah