Pages

Wednesday, April 27, 2011

Ohh Sila Jgn Majuk Ye~


Alkisah citenya weekend lepas aku kuor jejalan. pegi hiking la sket kt bukit tabur.nk cite sal hiking ni susah sket.pnjang cite. n n3 ni bkn nk story sal tu.haha

Ni yg aku nk storykan.balik je dari hiking tu terus la terjah laptop kesayangan aku.ooh windu tol. aku pon pe lagi.terus tekan button on. tunggu punye tunggu, aiyak! laptop aku wt hal.

Aku godek2 lagi.sah! laptop aku majuk nih.die xmo on.asek nk reboot n masuk setup page.haiya. jgn la wt aku cmni.taw la aku tinggal ko sorg2 td.

Aku pon biar je la laptop aku sejuk dlu.mne taw die tgh panas.hangin kt aku.aku pon p tdo dlu.penat seh kuor hiking.blk tu minyak moto lak abes.kena tunda.haiya

So malam nye aku try on lagi lappy kesayangan nih.oh!masih mcm bese.nak xnk aku on je la gune save mode.mne taw pasni ok.*pujuk kena pelan2..

Alkisahnye sok pagi laptopku ok dgn sendiri.oh plz..pasni sile jgn merajuk lagi ek.susah aku nk wt keje.aku taw ko jeles ngn moto tu.takpe.aku akan bahagikan kasih syg yg adil pasni.

Saturday, April 23, 2011

Belum Masanya~


Kte mesti selalu dengar pasal cinta monyet kan?bercinta dizaman skola. n kdg2 jadi impian sume bdk skola tuk ade pasangan masing2. Zaman skola memang best.walaupun tensen ngn kelas, tapi still tak bnyak kena pikir.tak perlu berpikir mcm org dewasa berpikir.

Ibu2, abg2, sedara mara selalu pesan, blaja rajen2 dlu.jgn duk sibuk nk bercinta.jgn nk duk menggatal.da ade kje,ade duit baru la cari pasangan.

Dlu aku tak heran sangat mendalah nih.malas nk ambil kesah.ade awek da kira ckup best.pemikiran pra-matang kan?

Tapi skg? Ohh..aku da jd takut. takut tuk berkongsi hati dgn org lain. takut tuk memberi cinta.takut tuk menerima cinta. aku masih belum bersedia. bia lah aku bersendiri dlu.

Zaman skg bkn mcm zaman dlu.ibu2 bapak2 sume kawen muda. duit blanja pon tak seberapa. zaman skg?ohh hantaran saje da mkn 2,3 tahun duit simpanan.

Aku bknla anak hartawan.kje pon tiada.apatah lagi duit simpanan.biarlah ekonomi stabil dlu.jika ade jodoh,tak kan kemane.jgn la mengharap ape2 dari aku yg miskin ini.

Friday, April 22, 2011

Sudah la~


Oh cukupla
usahla asek berdalih
sampai bila kau nk maju?
sampai bila kau nk lari?
sampai bila kau nk menyorok?

Pernah dengar lagu bangau?
haa..
camtu la kau
asek nk lari dari mengaku kesalahan

Klo terjatuh, salahkan batu
padahal jalan tak pndang dpn

tercekik tulang,salahkan ikan
ikan tu tak salah kot

sudah la..
tak salah klo kte pk blk
tuko setiap teguran jd peransang
negatif ke positif
tuk kte berubah
jd kepada yg lebih baik
bkn tuk sape pon
tuk diri sndirik gk

belaja la tuk berani
berdepan ape sje
yg mgkin kau hadapi

sgt bahagia ble
setiap halangan mampu kte atasi
atas usaha kte sndiri

Monday, April 18, 2011

Awesome Trip @ Datuk With Php Geng!~



Salam..


Kali ni aku bawakan kt korang cite dari gunung datuk. Team yg terlibat: Astrum Php Team. Kitorang sume 21 org + 4 org guider yg aku import dari team aku sendirik. Thanks to napi, alan, eja, and syiera coz sudi tlg aku ye.

Ni 2nd time aku naik Datuk. Tingginya takde la tinggi sangat dlm 870 meter n lebih kurang tinggi bukit2 je la. Trek die just straightforward je since trail da ade. folo je la. Tapi bnyk mendaki dari mendatar.

Klo korang nk ke Datuk, senang je. Amek highway plus exit kt senawang or pedas/linggi. Then follow signboard ke rembau. Korg akan nmpak sign board ke Gunung Datuk.


Kitorang gerak jumaat ptg. Malam tu kitorang wt bbq doe! bese la bebudak nk enjoy. haha Malam tu ujan lebat. seb bek benti gk. kitorang tdo khemah je sbb dewan full. Kebetulan ade skolah buat aktiviti jgk kt ctu.





Soknye after bekfes, warm up sket2 dari mr.napi, kitorang mula start naik. Trek da jd cam highway since at dat time ade 200 org naik skali jgk.tp dorg gerak awal sket la dari kitorang. Trek agk bahaya, licin n menguji otot2 kaki coz ujan jgk time trekking.


Kitorang stat naik kul 9am n sampai kt atas lebih kurang 11am. kt atas ujan lebat doe! menggigil aku.seb bek la lemak ni masih tebal. haha agak sesak jgk kt atas time tu. kitorang stay sampai sume group turun. so smalam group kami adalah group yg paling last turun.trek?? oh ****!


trek yg agak jahanam

Tu je la story aku weekend nih. bnyk jgk trip yg aku tak sempat nk story tp tak pe lah. Thanks pade sume yg terlibat menjayakan trip kali ni.sonok gile doe! korang sangat best!

























Thursday, April 7, 2011

Tatkala DIAM Itu~


Kata org diam itu tande setuju

Kata org diam itu lebih baik dari bercakap perkara yg sia-sia

Kata org bila kita diam, org yg tgh marah pon leh sejuk

Tapi

Apa akan jadi ye

bila kita asek nk diam je

bila org dah mula nk pijak kepala

kita masih nk diam lagi ke??

sampai bila??

Bila mereka diam..

kita mesti akan mula pikir bukan2

yelah kita mana taw perkara betul

dah mereka diam

btol tak?

mesti kita pikir kwn tu da lupa hutang kita

mesti kita pikir budak tu jahat

mesti kita pikir awek kita da lupa kt kita

Sume ni apabila anda DIAM

maka berterus terang la ye

untuk kebaikan semua..^__^


 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah