Pages

Tuesday, May 24, 2011

Picnic & Hang Out With Astrum Trainee~



Lokasi: Bilik @ Subang

Kisah kejadian: Outing with php geng
Lokasi kejadian: Sg. Kanching & Sunway Piramid
Masa: Sabtu, 21 Mei 2011

Salam sume. Hari-hari terasa agak busan since training kt kelana jaya baru je abes. Masing-masing ada yg da nak start keje,ada yg masih job hunting.

Jika sbelum ni group ktorang pernah ke gunung datuk, pernah ke the curve, kali ni aku bawak cite kitorang pegi picnic n main ice skating lak. Lokasi seperti tertulis kt atas ye.

Planning outing kali ni tak lama pon.lebih kurang tak sampai 2 minggu.Thanks to sapik yg jd project manager kali nih. Ktorang gerak ke templer park dari kelana jaya.nk ke sane tak susah.*gune gps je.haha thanks to taha yg tunjukkan jalan lorong tikus..haha *semata-mata elak byr masuk..=)

bekfes dulu b4 gerak ke templer park

proses pengagihan kereta..haha

Then dah smpai tu ape lg,cop tempat then mandi la smpai lebam. ktorang ade bwk bnyk makanan.smpai tak abes.so leh mndi bnyk round n mkn bnyk kali.haha

Lepas da agak2 nk beku,kitorang pon bersiap tukar bju bagai.nk ke tempat ice skating la katekan. Masa tu dlm pukul 2.30 pm. Ktorang smpai kt sunway piramid kul 3.30pm.terus terjah surau dulu.








Maka bermulalah agenda masing-masing. Ade yg main ice skating, ade yg merayau main game,karok, nk layan movie tapi tak jadi pon ade. Klo ikutkan aku pon nk main skating tu,tp bajet tak mengizinkan.takpe la.maybe next time.


B4 berpisah, kami sume mkn bersama kt kdai sbelah sunway tu.agak happening la nmpak.masing2 tacing.rilek la doe.pasni kte leh jumpe lg. Papepon, memang terbaik la batch kte nih.1st batch Astrum yg memang gile-gile! Sayang korang sume~


bila lagi ye kte leh kumpul cmni..

sekian~

Monday, May 23, 2011

Wahai Lelaki, Lepaskan Dia...


Usah la terlalu bersedih
usah juga terlalu bermegah
tiada apa yg perlu dibangga
kerna semuanya hanya sementara

Jika anda merasakan anda cukup malang
Pasti ada lagi yg masih malang
Dengan itu jgn mudah mengalah
Jangan terlalu cepat tunduk kebawah

Kita hanya mampu merancang
Tapi Dia juga yg menentukan
Tak kira betapa sempurna perancangan itu
Kerna Dia lah pemegang segala rahsia

Wahai lelaki
Usahlah terlalu memaksa
jika dia sudah tidak suka
Tak perlu menyeksa

Rendahkan la ego kamu
lepaskan la dia
jika benar kamu sayangkan dia
berilah dia peluang untuk bahagia
bersama orang yang dia suka
mungkin masa kamu sudah berakhir
doakan la kebahagiaan mereka

Wahai lelaki
Jika kamu masih memaksa
kamu tak kan dapat apa yg kamu mahu
kerna hatinya bukan lagi milik kamu
plz la terima kenyataan

Kita tiada hak untuk menyekat mereka
Kerna setiap manusia mahukan kebebasan
Mereka juga berhak memilih
Apa yg terbaik buat mereka

Wahai lelaki
Usah bersedih atas kehilangan dia
Kehilangan bukan beerti kegagalan
Kamu sepatutnya bangga
Kerna memberi dia peluang
Untuk memulakan permulaan baru
Jadi tolonglah
Lepaskan dia.....

Sunday, May 22, 2011

Marry You - Bruno Mars


It's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Well I know this little chapel on the boulevard we can go,
No one will know,
Come on girl.
Who cares if we're trashed got a pocket full of cash we can blow,
Shots of patron,
And it's on girl.

Don't say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we'll go, go, go, go-go.
If you're ready, like I'm ready.

Cause it's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

I'll go get a ring let the choir bells sing like oooh,
So whatcha wanna do?
Let's just run girl.

If we wake up and you wanna break up that's cool.
No, I won't blame you;
It was fun girl.

Don't say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we'll go, go, go, go-go.
If you're ready, like I'm ready.

Cause it's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Just say I do,
Tell me right now baby,
Tell me right now baby. x2

Cause it's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you...

Saturday, May 21, 2011

Tacing tacing~



Sedar tak sedar da abes sesi training aku kt Astrum. n ari ni last outing b4 kitorang berpisah. ktorang sume memang ske outing nih.bak kata trainer kami,jalinkan networking sebanyak mungkin.

N3 ni ditulis bkn tuk cite sal outing td.tp juz nk mengimbau kembali tempoh 3bln kami kt astrum.sangat happening,sangat fun!!

Alkisahnya kitorang start training 28/02/2011. seminggu dlm kelas,da mcm setengah tahun berkawan.masing2 memang gile2. bkn gile meroyan ye.ni gile sporting.

begini la rupa kelas kitorang..

Kitorang training IT.men coding2.dek kerana batch kami ni sangat hiperactive,maka tercetus la idea kuar pegi mne2.

1st outing kitorang pegi hiking. aku rasa aku da cite b4 nih.so korang leh tgk cni je la ek. haa..jgn ingat bdk coding ni tak ske g jln2.

Next trip kitorang juz pegi mall.men bowling,karok,layan movie n mcm2 la. hebat tak?? tiap2 bulan berjalan je kejenya.haha


jalan jalan @ e-curve dan kawasan sekitar..

So rini last kitorang berkumpul.sadis lak rase.bese la.adat pertemuan mesti ade perpisahan.gud luck ye kwn2.All the best!~



saat saat akhir kelas

sekian..

*p/s:credit to syiera for the photo


Thursday, May 5, 2011

Oh Mei~


Ohh..sedar tak sedar akhirnya Mei menjelma juga. terase sekejap je masa berjalan.aku ske ngn mei. dan aku percaye kamu sume pon ske ngn bulan mei.btol tak??haa..kan btol.haha

Banyak mende dlm Mei yg aku ske. meh aku listkan tuk korang ye. 1st, korang perasan tak mei ni bnyak cuti.cuti sekolah,hari buruh,hari guru,hari pape lg la.

Zaman skola dlu aku memang tertunggu tunggu mei sbb de cuti penggal skolah.yela.cuti beb!leh g bendang.main dlm semak.panjat pokok!haha

Skg pon even da besar panjang aku still tunggu mei jgk.sbb nk bercuti.haha bulan mei je mesti nk g sane, nk g cni.family day sane, family day cni.ngn reunion la lg.haish~

Sebenarnya ade sejarah knapa diwujudkan mei ni bnyak cuti.tapi tak mo lah aku gtaw kt cni.nnt aku kena tangkap lak.haha

Then, aku ske Mei sbb bulan ni bulan besday mama, abang n aku.haha 3 skali gus.rini besday mama aku.HEPY BESDAY MUM!besday aku ngn abang lak sama tarikh.hebat tak?!

Err..rasenya tu je la kot.lupe lak nk gtaw.next week aku akan ke SABAH!hehe ade nk kem pape??doakan aku selamat ye..^_^




 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah