Pages

Tuesday, August 30, 2011

Epilog Raya

Salam...
Alhamdulillah pejam celik pejam celik maka bertemulah kita dgn bulan keberkatan Syawal pula. dan dgn itu berlalu lah Ramadhan yg penuh kemuliaan. Moga kita masih diberi kesempatan utk bersua Ramadhan akan dtg kelak.
Di kesempatan ini saya menyusun sepuluh jari tangan sepuluh jari kaki dari hujung kaki hingga ke hujung rambut memohon seribu kemaafan atas segala salah dan silap yg pernah berlaku antara kita sebelum nih.
Berlalu sudah 1 Syawal. Apa yg dapat dilihat, kemeriahan sambutan Aidilfitri di kalangan kanak2 tahun ni agk kurang meriah. bukan ape. biasanya ramai je nampak kanak2 bergaya pusing kampung ke sane sini. tp rini aku nmpak ramai org dewasa je yg berkunjung ke rumah sedara mara mereka.
So, aku rasa mungkin budak2 skg makin segan untuk main terjah je ke rumah sape2 tak macam ktorang dlu2. Dik, time raye ni la nk kenal rupa dalaman rumah org tu.mne taw die ade ps3 ke.game best2 ke.leh la tumpang skaki pasni.
Hari ni aku bz layan sedara mara dtg umah je.belum pegi kemane2 rumah member.tp umah nenek dan umah sbelah da pegi la. Ni tahun 1st aku beraye as org dewasa!haha da kena pow dwet raye.siot jek.
Ok lah.nntikan epilog raye aku yg seterusnya nnti ye.
sekian....

Saturday, August 6, 2011

Nekbak~

Salam Ramadhan...

Hari ni aku nk share pasal satu makanan nih. Memang femes kt pantai timur esp ganu dan kelate. Memang tiap kali pose je, time aku post pasal nekbak kt fb mesti ade yg tak taw nekbak tu ape.biskut ke?kete ke?mainan ke?ape tu?haha ok lah. Bia aku cite sket ye kt cni. bia neleh air liur lake seme tu..hek3

Nekbak ni makanan bermusim.bleh jumpe time pose je la. ni kategori makanan manis n bese kte mkn time bebuka sbelum menjamah makanan lain.

Nk beli mendalah ni senang je.blambok kt pasor nu.kt pasor pntai timur je ye n make sure dlm bln pose sbb bln len tak de nekbak sira ni..hehe tp jgn mkn mcm tu je.nekbak ni kna masak dlu.klo mkn mcm tu je tawor hebey la..haha

nekbak kering yg blom dimasak

Cara nk sediakan desert ni senang sangat2.semudah abc.haha Mula2 lepas bli kna blk umah dlu.prepare puyuk sume.msk air, gula+daun pandan. Bila dah mendidih tu masukkan nekbak td. tunggu je la ye smpai nekbak kering td kembang 2kali saiz die. jgn tunggu smpai air kering lak.air tu best!manis!haha

Ok da siap.tunggu sejuk dlu bru mkn ek.jgn gelojoh sgt..heheh sangat teringin nk nekbak.nk balik umah..waaa~

Hepp2..teremosi lak.ok lah kawan2,klo thn depan lupa nekbak tu ape.sila refer n3 ni ye..daa~

nekbak yg da ready tuk dimakan..nyum2

Friday, August 5, 2011

Salam Ramadhan 1432H

Salam...

Apa khabar ye anda sume. Agak lama dah saya tak jenguk ke cni. Bz ke?tah la..haha n3 ni bukannye sal ape.juz nk wish SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN kepada seluruh umat ISLAM di serata alam.

Marilah kita sama2 tingkatkan amalan dan menghitung amal yg telah kita lakukan. Moga Ramadhan kali ni ade memberi sedikit kesan atau perubahan kpd kita sume.

Berbelanja tu biarla bersederhana ye kwn2.jgn ikutkan nafsu sgt.nnt kurang lak pahala pose. Ok lah,meh kita layan video nih.saje nk promosi sket.hek3

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah