Pages

Saturday, August 6, 2011

Nekbak~

Salam Ramadhan...

Hari ni aku nk share pasal satu makanan nih. Memang femes kt pantai timur esp ganu dan kelate. Memang tiap kali pose je, time aku post pasal nekbak kt fb mesti ade yg tak taw nekbak tu ape.biskut ke?kete ke?mainan ke?ape tu?haha ok lah. Bia aku cite sket ye kt cni. bia neleh air liur lake seme tu..hek3

Nekbak ni makanan bermusim.bleh jumpe time pose je la. ni kategori makanan manis n bese kte mkn time bebuka sbelum menjamah makanan lain.

Nk beli mendalah ni senang je.blambok kt pasor nu.kt pasor pntai timur je ye n make sure dlm bln pose sbb bln len tak de nekbak sira ni..hehe tp jgn mkn mcm tu je.nekbak ni kna masak dlu.klo mkn mcm tu je tawor hebey la..haha

nekbak kering yg blom dimasak

Cara nk sediakan desert ni senang sangat2.semudah abc.haha Mula2 lepas bli kna blk umah dlu.prepare puyuk sume.msk air, gula+daun pandan. Bila dah mendidih tu masukkan nekbak td. tunggu je la ye smpai nekbak kering td kembang 2kali saiz die. jgn tunggu smpai air kering lak.air tu best!manis!haha

Ok da siap.tunggu sejuk dlu bru mkn ek.jgn gelojoh sgt..heheh sangat teringin nk nekbak.nk balik umah..waaa~

Hepp2..teremosi lak.ok lah kawan2,klo thn depan lupa nekbak tu ape.sila refer n3 ni ye..daa~

nekbak yg da ready tuk dimakan..nyum2

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah