Pages

Friday, September 30, 2011

September End~

Salam...

Sedar tak sedar rini dah last day dalam September n aku blom post 1 n3 pon lg.mne leh jd nih.ok la.bg tak menghampakan september kali ni,aku post jgk la n3 last.heheh *bz ape la mamat nih agaknye ye..=P

Rasanya agak lama dah aku tak cite pasal life kan. Yelaa..tajuk blog pon ade life tu.kna la jgk cite pasal life. So meh aku cite sket.mane la taw kot2 cite ni berkaitan dgn korang.klo ade kaitan tu, buat2 tak taw dah la ye.jgn terasa plk.hehe

Aku bukannye ape.kadang2 aku selalu dgr org bersungut pasal idup dorg.nak contoh?ok la.contoh paling simple,HOMESICK! kemon la.da besar panjang pon nk homesick lg.ok fine la klo da lama tak blk kmpung.tp ada jgk yg lg lama tak blk ok! Lagi 1, takkan dari kecik sampai ke tua nk berkepit celah ketiak mak?hello,berdikari la sket..

Ni ade lg kes.selalu jgk la aku dgr org komplen pasal keje. Selalu kna marah la.busan la.tp bg aku, once kita da dpt keje,bersyukur lah.sbb masa skg nih bukannye senang nk dapat keje.berlambak org kt luar sane tgh cari peluang keje.

Bila kita rasa kita dah susah, sebenarnya ramai lg yg lebih susah drp kita kt luar sane.bila kita terseksa nk bayar ptptn, ade org tak sempat nk habiskan blaja sebab tak dapat tajaan.malah ada yg kena buang dari ipts sbb tak mampu nk bayar.kita?dah ckup bertuah sbb mampu tamatkan pelajaran.

Bila kita rasa kita selalu malang,sebenarnya kita silap.kita hanya nampak apa yg berlaku ketika itu.cuba la duduk berfikir sejenak.renung kembali setiap apa yg kita telah lakukan.mungkin kita antara yg cukup bertuah kerana berpeluang merasa ujianNya.

Ingatlah ye,kita belum cukup malang dalam setiap perkara.Negara kita masih aman.kita masih cukup makan pakai.

Sekian...

2 sweet comments:

  1. offended nyer...haha.aku homesick oke.homesick bukan gedik2.tapi homesick yang betul.tapi apabila diluahkan, perasaan homesick itu akan berkurangan.some said keluhan.but the other party may say its as a self relieve :) apepun kamu berhak menyatakan pendapat di ruang contengan kamu ini :)

    ReplyDelete
  2. dot!hehe jgn la tersa..dot gediks sket je..hehe

    ReplyDelete

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah