Pages

Saturday, February 18, 2012

Masalah...

Salam...

Agak normal la jika saban hari kita berdepan dgn masalah.kan?bak kata org otai tua2, klo hidup takde masalah tak best.sume tu la yg mendewasakan kita dan mematangkan kita.tapi klo da selalu dpt masalah,tp lngsung tak blaja pape darinya memang bemasalah la tu.haha

Setiap org ade cara tersendiri utk selesaikan masalah masing2.dan setiap org juga ade limit mereka tersendiri utk hadapi masalah tersebut.Ada org kena leter 2-3 jam dgn bos pon masih mmpu betahan.ada org bru kena leter setengah jam dah benti keje.see! setiap org ade tahap kekuatan diri masing2.

So klo ada kawan2 anda mengadu ade masalah,jgn samakan diri mereka dgn anda.kerana setiap org ade komitmen dan daya tahan yg berbeza.kerna Allah itu menjadikan manusia punya sifat yg berbeza2 dan sangat unik. Anda mungkin tak tahu masalah sebenar disebalik masalah kwn anda itu.so jgn cpt2 buat tafsiran tersendiri.

Contoh ea, klo anda ajk kwn anda bjalan dan die ckp tak boleh,kurang mmpu.jgn anda terus bambu die ckp mcm2.mungkin anda tau dari segi gaji die mcm mampu,tp anda tak tahu tanggungan yg die tgh hadapi skg.mungkin die sdg menyara keluarga di kg,bru service kete,ade masalah2 lain lg.

Sebenarnya aku pon tak tahu point ape aku nk merapu ni.tp korang paham kan.JANGAN PERNAH SAMAKAN DIRI ANDA SEPERTI ORG LAIN. sbb setiap org perangainya berbeza.

Sekian dulu.adios..hehe

Friday, February 17, 2012

Ukur baju dibadan sendiri...

Salam...

Agak lama tak jenguk blog aku ni.dah tak reti nk menulis cmne.haha Hari ni aku nk story pasal satu perkara ni.mesti sume org suka.NIKAH! ye sape yg tak nak nikah kan?sume org nk.

Alhamdulillah seronok bila tgk kwn2 dah nikah.invitation event kt fb tu pon belambak dah.kdang2 smpai tertukar tarikh.hehe

Aku?hehe erm,sape yg tak nk nikah jang oi!cuma blom mampu je lg.ni bkn dlm drama tv.nk nikah je mak bapak support.mak bapak kaya raya.*maap la ye klo ade yg kt cni skg nikah mak bapak sponser. tapi alhamdulillah klo kamu nikah mak bapak kamu mmpu tlg kamu.

Aku pon teringin sangat mcm tu.tapi nk wt cmne.aku sedar sume benda yg aku nk aku kena usaha sendiri.dan aku yakin setiap niat yg baik Allah pasti tlg.cuma kita jgn pernah nk berputus asa dengan-Nya.

Seronok kan nikah muda.*sindrom cite vanilla coklet! hehe tp kita kena ingat.jgn pernah bersungut dlm sesuatu perkara.jika kita rse kita susah,ramai lg yg lg susah diluar sana. cuba tgk kt masjid jamek sane,ramai hamba Allah yg masih menagih simpati untuk sesuap nasi.masih tiada tempat tinggal.bersyukur la kamu dlm setiap perkara..=)

Ok lah,meh kita sama2 layan video ni lak.harap sume terhibur.



***to Noor Azuween,never give up on me k..=)

Saturday, February 4, 2012

Salam Maulidur Rasul



Dalam kita sibuk menjalani kehidupan seharian, mari lah kita luangkan masa sedikit untuk mengenali kekasih Allah iaitu junjungan besar nabi Muhammad S.A.W.

Jika selama ini kita mengabaikan atau buat tak tau tentang sambutan kelahiran baginda, ayuh la kita rebut peluang pada tahun ini untuk sama2 mengenang kembali jasa dan pengorbanan baginda kpd seluruh umat manusia.

Sememangnya Al-Quran dan sunnah itu merupakan peninggalan Rasullullah S.A.W. Jika kita cintakan baginda,sudah tentu kita akan mengamalkan sunnahnya.

Ketika akhir hayat baginda,beliau masih merisaukan keadaan umatnya. Subhanallah. Betapa ambil beratnya beliau terhadap umatnya. Mampukah kita mencintai Rasulullah sebagaimana nabi mencintai kita? pesan baginda, "Peliharalah solat dan santuni orang2 lemah diantaramu.."

Ya Allah.Kau lindungilah aku dan tetapkanlah imanku.Jadikalah aku dikalangan org2 yg bertaqwa.Aminn




 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah