Pages

Saturday, August 25, 2012

Aidilfitri 1433H

Salam...

Alhamdulillah dapat bertemu lg kita ye. Aku kt sini bukanla nk mengarut pasal ceritaria raya aku. sbb ape? sbb aku takde cite raya pon..haha tunggu la nnt mne tau ade n3 raya episod 2 ke 3 ke.sape tau kan?haha

Ni aku nk review sket time aku nk blk raya last week. aku blk kg ngn bas. thank to my cik tunang tersayang sbb anta sy yg domok lg kiut ni ke busten pudu ye. jakun jap kt sane sbb tak pernah amek bas kt situ.hehe

So sesampainya kt sane ktorang g redeem tiket dlu sbb beli on9.then ape lg.perut masih berbunyi.almaklumlah bebuka mkn sket je.order tak sampai2..peerah!haha kami pon terus g melantak jap. mkn punye mkn tgk jam da nk kul 10.aku pon suh la cik tunang aku tu blk.sbb da lewat kan.nnt bahaya lak. maka lambaian pilu lg rindu nan syahdu la disitu..ngeh3

Kemudian aku sengsorang lepak kt tiang dpn hotel pe tah kt sbelah pudu tu.duk perhati je gelagat sorg2 yg lalu lalang situ.tetiba aku terpandang 1 family ni.husband,wife n anak2.ade 4 org anak kot.sorg baby lg.aku tgk je dorg sbb aku nampak cam dorg bersesak2 nk rebut naik bas.

Bas tu agak lama jgk la benti dpn aku. aku rasa bas tu bermasalah sbb rmai yg berdiri dlm tu.tmasuk la bapak bdk td.then ade la sorg mamat tiket dtg setelkan kot.ade yg tertukar bas la.mcm2. aku bkn ape.kesian kt anak beranak tu.hmm seb bek la wife die tu tak panjang muncung blk kg ngn bas.

Bila pikir blk,aku bersyukur ngn ape yg ade skg.syukur sangat. klo kita ingat kita susah,jgn lupa masih ramai yg kt luar sana lg susah dari kita.so jgn bersungut!

InsyaAllah aku akan berusaha tuk tak menyusahkan anak bini aku nanti.aminn =)

Sunday, August 5, 2012

My Engagement Day..=)

Assalamualaikum..

Hehe..Alhamdulillah selamat sudah aku menjadi tunangan org. eh2..bukannya rini la.mne de org buat majlis time bln pose ni. bulan lepas la.selamat dah berlangsung pd 30 Jun 2012..=)

Meh nk story sket. klo dlu aku sibuk duk usha bajet tunang (korang refer sini ye..),ni skg aku nk cite pasal majlis aku tu. Alhamdulillah syukur sgt.sumenya da setel. 

Bukannya ape,korang ingat tunang ni simple ke?depend pd tempat jgk woo. So korang memang kena plan betul.yg paling penting, bajet! haha klo korg ade bajet,sume setel.mcm kes aku ni senang,sume barang da start beli dari bln 12 tahun lepas lg.

Sebenarnya kitorang plan nk tunang awal tahun,then atas sedikit besar jgk la sebenarnya masalah, kitorang postpone ke bln 6. Alhamdulillah majlis berjalan dgn jayanya.

Thank you Noor Azuween sbb sudi terima saya jd tunang kamu. InsyaAllah moga jodoh kita berkekalan. U make my life brighter than the sun! ;)

For uolls blogers, meh jenguk sket gamba di hari majlis! hehe


keadaan dalam rumah masa sesi kedua pihak keluarga berbincang..








peewittt..bersama barang hantaran..hehe



si kenit yg sentiasa meneman mak ngah die..hehe
kek yg sodappp..ngee
~love~

p/s: doakan kami ye kawan2..=)

Salam Ramadhan!..

Assalamualaikum..

Erghhh...dah bersawang tahap gaban blog aku ni. Ni la padahnya bila keje sampai takde masa nk blogging.haha

Pape pon memandangkan bln pose ni masih berbaki 2 minggu,aku nk ucapkan Selamat Berpuasa kepada seluruh umat Islam khasnya di Malaysia. Semoga Ramadhan kali ni memberi makna kepada kita semua.

Nantikan cerita raya nanti ye.InsyaAllah..=)

Bersederhanalah dalam membeli juadah berbuka..hehe
 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah