Pages

Saturday, August 25, 2012

Aidilfitri 1433H

Salam...

Alhamdulillah dapat bertemu lg kita ye. Aku kt sini bukanla nk mengarut pasal ceritaria raya aku. sbb ape? sbb aku takde cite raya pon..haha tunggu la nnt mne tau ade n3 raya episod 2 ke 3 ke.sape tau kan?haha

Ni aku nk review sket time aku nk blk raya last week. aku blk kg ngn bas. thank to my cik tunang tersayang sbb anta sy yg domok lg kiut ni ke busten pudu ye. jakun jap kt sane sbb tak pernah amek bas kt situ.hehe

So sesampainya kt sane ktorang g redeem tiket dlu sbb beli on9.then ape lg.perut masih berbunyi.almaklumlah bebuka mkn sket je.order tak sampai2..peerah!haha kami pon terus g melantak jap. mkn punye mkn tgk jam da nk kul 10.aku pon suh la cik tunang aku tu blk.sbb da lewat kan.nnt bahaya lak. maka lambaian pilu lg rindu nan syahdu la disitu..ngeh3

Kemudian aku sengsorang lepak kt tiang dpn hotel pe tah kt sbelah pudu tu.duk perhati je gelagat sorg2 yg lalu lalang situ.tetiba aku terpandang 1 family ni.husband,wife n anak2.ade 4 org anak kot.sorg baby lg.aku tgk je dorg sbb aku nampak cam dorg bersesak2 nk rebut naik bas.

Bas tu agak lama jgk la benti dpn aku. aku rasa bas tu bermasalah sbb rmai yg berdiri dlm tu.tmasuk la bapak bdk td.then ade la sorg mamat tiket dtg setelkan kot.ade yg tertukar bas la.mcm2. aku bkn ape.kesian kt anak beranak tu.hmm seb bek la wife die tu tak panjang muncung blk kg ngn bas.

Bila pikir blk,aku bersyukur ngn ape yg ade skg.syukur sangat. klo kita ingat kita susah,jgn lupa masih ramai yg kt luar sana lg susah dari kita.so jgn bersungut!

InsyaAllah aku akan berusaha tuk tak menyusahkan anak bini aku nanti.aminn =)

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah