Pages

Wednesday, November 13, 2013

Kemalasan...


Oit oit oiiittt..malas oit. tah apa virus la yg masuk dalam badan aku ni smpai jd malas cmni. malas nk g keje. klo boleh nk duk umah goyang kaki duit masuk. tp melampau la tu kan. haha

tapi aku rasa sume org pon rasa camtu. rasa teramat malas nk keje. skg ni dalam kepala otak aku ni duk pikir nk buat bisnes je. benti keje buat bisnes! perrrgh ckp senang je kan. modal??? hahaha

memang dah nasib setiap org berbeza kan? ada yg senang ada yg susah. ada yg baik ada yg jahat. sume tu ko pikirrr la sndiri. haha

ujian Allah tu dtg dlm banyak cabang. rezeki harta, rezeki anak, nikmat kesihatan, umah tangga bahagia dan macam2.malas ni pon maybe ujian dari dia.. =)

moga malas pegi la main jauh2. biarkan aku kje seikhlas hati aku.

** banyak keje sampai blog terabai..sobs

Wednesday, September 4, 2013

Kami Dah Pindah!

Assalamualaikum...

Finally masa yg ditunggu akhirnya tiba. Alhamdulillah dah lebih seminggu kot kami pindah ke rumah baru kami. Maka bermulalah kisah baru kami di teratak kasih taman seri alam. ^____^

Takde pe pon aku nk story. just nk bagitau tu je. oh ye, aku da tukar keje skg ni. so dah mula bz la kan since jd org baru kt tempat baru ni sampai nk blogging pon tak sempat. tp pape pon aku rasa sume ok je. =)

Bulan baru, umah baru, keje baru. lepas raya sume bertukar baru. hehe hope sume berjalan lancar. aminnnn..=)


korang tengok la snowy tu. 1st time dtg umah baru dah buat perangai. dia panjat balcony pegi melawat kawasan. pastu melepak kt tadika hujung kawasan tu. terpaksa la kitorg pegi berkenalan dgn cikgu tadika sbb nk amek snowy bawak balik.


nasib baik la snowy tak ke sebelah sana ke playground. klo tak, jauh la aku nk mengejar dia. hoho


amekkk!!! dah kepenatan. haha poyo btol minah sekor ni. macam la dia yg mengemas umah. umah kitorg baru pasang grill, tinted, awning backyard. tak sempat nk renovate pape pon terus serbu masuk umah. memang dah tak sabar sangat nk duk umah sendiri. hehe

pasni slow2 la ye puan Noor Azuween kita deco umah. gerenti meletop punya. haha ^__^

**mood nk renovate rumah tapi bajet takde..sobs


Wednesday, August 21, 2013

Ketupat Palas...



Oh..tersangat mengidam ketupat palas skg. ni sume sbb gara2 tak nampak bayang ketupat palas time raya hari tu. kt umah tak de, kt umah jiran pon tak de. nk pegi beli pon sume tgh sebok beraya lagi. Pleaseeee anyone...tolong carikannnn..hehe

Aku ni kannn bukannya jenis cepat mengidam. tapi klo dah lama sangat tak jumpa, plus wife pon duk nk mengidam sama, plus terjumpa plk gmba kt fb, fuhhhhh makin naik la tahap gila meroyan ketupat palas tu. T___T

Baru la aku tau npe tahun lepas masa reunion budak skolah lama aku ada sorg ni siap tapau banyak2 ketupat palas. bila aku tanya dia, selamba je dia ckp.. "kat KL mahal. mana nk cari ni. baik amek banyak2. pasni dah susah nk jumpa..".

Ada btol jgk ckp mamat tu sbb yg aku jumpa kt kl ni, dia jual untuk catering. 90sen sebijik n minimum order 50bijik! hamek kau! aku nk makan singgit dua je bukannya bepoloh2 hinggit. klo kt ganu ni bleh dapat 4biji singgit. tapiiii tak tau la tahun ni dah lain. tu harga tahun lepas. hahaha

Kepada sesapa yg nk wt open house tu, sila sediakan ketupat palas ngn rendang ye. sedapppppnyeeee.. ^_____^

Monday, August 19, 2013

Aktiviti Weekend: Basuh Umah!

Sakit plk mata bila tgk umah kotor kan? siyesss biar la apa org nk kata, aku nk basuh jgk umah tu. dah kotor sgt nnt bila org grill dtg nk wt kje lagi la btambah kotor. so aktiviti weekend kitorg ritu ialah basuh satu umah! haha

Dari dapor ke balkoni, dari tangga sampai ke gate aku siram air. sume aku basuh. esok2 jgn ada la yg ngada nk naik umah tak tanggal selipar. aku dah letak siap2 alas kaki biar org yg  nk renovate tu paham sket. haha even umah kitorg tak de la besar sangat tapiiii still terasa penat tu. fuhhh nak terlerai sume sendi2. T___T

lantai dah macam warna ada..
mari membasuh.. hehe ;)
Korang nak tau takkk, sejak baru dapat kunci ni idea mencurah-curah. ada je plan nk buat itu ini, nak cat wall warna apa, nk letak cermin kt mana, nk sofa besar mana, nk style apa. macam2 la idea duk terjun dari kepala ni.

Apa yang penting, wife aku dah cop nk master bedroom warna purple light + putih. romantik gitu. baru la mood nk guling2 bertambah. haha

lebih kurang cmni la master bedroom punya warna kitorg
Lebih kurang camni la warna master bedroom nanti. tapi lagi light kot. ni gelap sangat. aku dah la gelap. haha pakej nak tiru plaster ceiling skali. =P credit gamba dari tuan punya blog.

Bilik tgh ngn hujung tu lantak la dlu. tunggu bajet lebih. lagipun takde sapa lg nk dduk situ. ngee

Hall plk memang aku nak grey + putih + hitam. Kelassss ko! ala-ala english style gtu. haha Cumaaaa kt blakang kerusi la aku tak tau nk buat cmne sbb dinding dia ada lubang2. dinding yg dari tangga nk masuk ke umah. korangggg bleh tlg tak? bg la idea...ngee



Ni plan tuk plaster ceiling hall umah kami. klo bleh nk yg simple je. tunggu umah besar sket nnt baru buat yg super mabelessss! tapi ni pon cantikkkk jgk. hahaha

haaa camne??? agak celaru bila pikir2 blk sume tu kan. bnyak menda sangat nk dibuat. so mari la kita setelkan 1 by 1. hehe berangan je lebih.. =P

** barang kt umah skg pon tak abes kemas lg..sobbssss

Friday, August 16, 2013

Beraya di Rumah Mertua

Selamat Hari Rayaaaa!!!

Sekejap je kan dah masuk 9 syawal. pose 6 pon blom start lg tup tup dah abes raya. haha tapi tak pe sempat lagi ni. jgn banyak mkn semut dah la nnt lupaaaa. hehe

Tahun ni tahun special tuk aku sbb tahun ni dah ada peneman pegi beraya sane sini. tahun ni jgk tahun 1st aku beraya kt umah mertua. feel camne??? haha selalu kan kita raya kt umah sendiri ngn parents sndiri ni tetiba kt umah mak mertua plk. rasa lain tu mesti la ada. tapiii heyyy! umah mertua pon parents aku jgk. sayang ibu ayah! ngee

Raya kali aku ada bnyak gamba nk bagi korang hadap. hamek kau! tapi malas la nk upload sume. muahaha lepas je solat raya terus beratur depan kamera. sesi bermaafan sesama kita. :)

abang maafkan sayang.. hehe ;)

kenalkannn...ni la family aku kt johor. comel tak kami sume. bukan main lama lagi bergamba ni. zul ngn ibu je baju lari tema. haha yang kt depan tu along, hubby dia ngn anak kenit dia 2 org yg tak reti nk duduk diam. hehe yang sebelah aku tu plk azim adik no 3 n hujung tu zul adik bongsu.

1st raya ni kitorg pegi beraya kampung belah ayah dlu kt koris. korang nk tau takkk, sepanjang raya tu kan, menu yg aku jumpa burasak ngn asam pedas. fuhhh memang pedas perut aku ni. korang kenal tak burasak tu apa? haa pegi gugel. burasak ni makanan org bugis. klo tak de burasak memang tak complete la raya. haha naik satu umah ada burasak, naik satu lagi pon burasakkk. sampai aku dah tebar flag putih dah tak larat mkn.

umah pak ngah..
posing dlu kt benut..
2nd day raya turn kampung belah ibu plk kt pagoh. dah tak de burasak dah rini. yg ada lontong, mee goreng, bihun goreng ngn kuih raya. sampai ke labis kitorg pegi beraya ptg tu. hamek kau. haha

meriah betul raya bila ada ramai ahli family bersama kan? sok2 bila dah tua mcm ni la gamaknya anak cucu aku blk beraya. haha

big family belah ibu.. :)
Malam tu kitorg ada bbq kt koris tapi aku ngn wife pegi lambat sket sbb masing2 da penat. yela blk dari labis ptg tu dah kul 8 mlm bru smpai umah. duk telentang dlu bila agak2 ikan sume dah bakar kitorg pegi la makan. sampai2 je sana memang betul terus dibagi makanan. haha

murtabak ada.. roti canai pon ada.. hehe
ayah yg bz.. ngee
ikan bakar berlada..
makan..makan.. hehe
3rd raya kitorg dah takde pegi mana. duk umah tunggu org dtg beraya. hajat nk pegi jgk beraya umah kwn n sedara tp tuan umah plk tak de. so packing2 brg n siap2 balik ganu la plk. hehe

heyyy kena la balik ganu ok. aku dah rindu sama mama n papa aku ni. ptg tu kitorg gerak kul 5ptg n sampai ganu kul 1pagi. 8 jam jgk la kan. adehhh pasni book flight je la blk beraya.  sengal abes segala sendi2 ni. haha

pic raya kt ganu takde. sorry la ye sbb masing2 dah basuh baju raya. next year la aku taruk gamba beraya belah ganu plk. :)


sekali lagi aku nk ucapppp...selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin semua. halalkan segala salah silap makan minum ye. kosongggg kosongggg. nnti jemput la dtg beraya umah kitorg. ngee

Thursday, August 15, 2013

Kunci Rumah Dah Dapat!..Alhamdulillah..

Assalamualaikum!

Hehehe...*senyum lebar ^____^ Alhamdulillah kunci umah baru kitorg dah dapat & selamat diambil semalam. Hajatnya nak amek b4 cuti raya last week tapiiiii org yg incharge tu ckp tak jumpa cari kunci. So proceed after raya je la. dah nk blk kg time tu.

Semalam blk je dari cuti beraya terus pegi amek kunci. *punya la excited kan?! Aku tak tau sangat nk check defect apa sbb aku ingatkan org yg serah kunci tu akan tlg check sume untuk kita. Bila sampai sana je si ah chong tu kasi kunci then dia terus blah. Dia suh check sndiri & klo de pape listkan je dalam 2 minggu ni. klo lampu air yg rosak bleh inform dia after 2minggu pon takpe. Yang aku tau bese org check leaking, tiles pecah, ada rosak sane sini sume. So aku pusing2 satu umah kot2 ada jumpa pape. Then aku assume sume ok la kot.

Terus aku suh ah chong pasang siap2 pili paip sume bilik air ngn dapor. Yela nk tunggu bila lagi dah alang2 kt situ suh la terus. nk pasang sndiri mau makan jam2 jgk tu. aku ni bukannya jenis yg rajin. klo ada sume alat tak pe gk. bg la aku buat. haha

banyaknyaaa.. hehe
pkerja ah chong tu pasangkan terus.. :)
Then dgn tak teragak-agak terus call org grill yg kitorg booking dlu tu suh dtg umah. Dorang ada ckp dlu, klo dah nk start renovate rumah call je dorg. Kitorg dah booking siap2 ngn Classic Construction & Renovation mintak dorg pasal tinted, grill ngn awning blakang umah. Semalam dorang dtg, pilih2 kaler tinted, grill then terus suh dorg start keje sbb dah tak sabar nk pindah ni. hehe

Berpeluh jgk la ketiak ni smalam sbb cuaca panas kemain lg. umah lak blom de pape kan. kipas pon tak de. Dah setel sume tu kitorg ingat nk blk la. Ntah camne la tetiba terpikir nk g jenguk2 lampu kipas lak kt house lighting puchong. pastu kannn...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ni la hasilnya....hahahaha

lampu ngn kipas yg kami beli.. :)
kitorg shopping lampu kipas mana yg perlu je dlu. asalkan tak bergelap tak berpanas. pasni bila ada bajet lebih boleh la beli lagi. ngee oh ye, kipas lampu ciput ni pon dah nk cecah lima rat ok! kitorg pegi sini sbb dah malas nk usha tempat len & majoriti bloggers ckp sini murah.

ok cukup dlu. n3 raya pon tak de up lagi terus n3 umah. haha jumpa lagi nnt ye.. ^___^


rambang mata bila masuk kedai ni..
view dari balkoni umah kami.. hehe ;)

** yey!!! dah bleh pindah..hehe

Wednesday, August 7, 2013

Salam Aidilfitri 1434H..

Assalamualaikum...


Sementara masih didepan laptop ni *keje lagi rini..sobs, saya nak ambil kesempatan untuk mengucapkan

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

kepada semua kenalan yang mengenali diri saya & isteri. Jari disusun memohon kemaafan andai kata ada sebarang yang mengguris hati anda sume selama ini.

Hari baik bulan baik mari lah kita sama-sama bermaafan ye. Moga ukhwah terjalin selamanya.aminn

** raya ni jemput la dtg umah ye..;)

Monday, August 5, 2013

Rumah oh Rumah..bila nak dapat kunci oi!


Fuhh..geram plk rasanya bila pikir pasal rumah ni. Ntah dorang buat keje ke tak la sampai skg still tak nak bagi kunci umah kitorg. pftt

Klo ikutkan agreement dalam SNP kitorg tu, sepatutnya last date bank kena setelkan bayaran kt developer pd 17.7.13 which mean last month. then lepas dah setel sume tu la baru developer akan serah kunci kt kitorg. Aku bukan ape, klo dah lambat setel, mesti la akan ada late payment interes kan? betuah la aku nk bayar klo bukan salah aku.

So last month aku dah call sume. start dari org yg kitorg deal nk beli rumah tu, org bsn yg kitorg buat loan, developer, sampai la ke lawyer sume aku call. Last2 lawyer tu ckp masalah berpunca dari bank di pihak developer. So completion date tu dorg akan extend sampai ke bulan 9 n takde kena late payment interest la. lega sket aku dengar. Harap2 cepat la dorg dapat setelkan sume.

Then last week kitorg ada la dapat surat dari lawyer Majid&Chen yg mengarahkan bsn bayar balance yg ada dalam masa 10 hari. Oh ye, bulan lepas kitorg da kena start bayar untuk umah baru ni. even mothly payment tak kena bayar full lg, tapiii sakit jgk la sbb nk kena cedok sana sini nk tampung koyak duit yg bayar tu.

So bulan ni spatutnya kitorg kena bayar payment yg tak full lg sbb kunci umah blom dapat n kitorg pon tak dduk sana lg. tapiii, hari ni dah 5 ogos org bsn still tak auto debit dari akaun. Dorg tak buat keje ke ape. bila call bank pagi ni, dorg ckp dah kena bayar full. dorg takleh nk auto debit sbb balance dlm akaun tu tak cukup. heyyyy! klo nk suh bayar full pon, anta la surat notis! klo tak sempat nk anta surat, phone kan ada wahai bijak pandai. call la bgtau amount bpe dah kena bayr. ni memang kes nk kena hamun la ni. pfffttt

Wahai pegawai bank terutamanya bank yg handle loan kitorg, BSN, jgn suka tdo time keje. buat la keje btol. jgn nk makan duit org ngn cara senang. korg melepak, interest jalan, kitorg susah!

Wahai lawyer yg bertugas, Majid&Chen, bila kitorg call tu maknanya kitorg risau. kitorg nk tau korg buat keje ke tak. tak perlu la nk sindir2 sinis ckp proses rumah ni memang mkn masa lama. tak perlu la suh kitorg baca agreement bnyak kali. kitorg perlu folo up korg supaya korg tak tdo.

Wahai developer, korg memang terbaik. bila aku call tanya pasal umah, korang just ckp tunggu duit je kan. tabik spring la sama lu..duit masuk, kunci dapat!

Apa yg aku harap, korg sume buat keje betul2 la. jgn la sampai menyusahkan org lain.

** mintak2 minggu ni dapat surat suh amek kunci umah baru..aminn

Wednesday, July 31, 2013

Kedai Bahan Kuih Murah!

Assalamualaikum!

Haaa..ni nk buat iklan tak berbayar sket. Kepada sesapa yg masih blom ada kuih raya tu n tgh terhegeh2 nk cari kt mana kedai yg jual stok barangan membuat kuih murah, meh aku nk gtau kt korang. Yela kan, sementara masih berbaki seminggu lagi ni nk raya, sempat lagi kot klo korang nk buat kuih raya. hehe

Tempat ni boleh dikatakan tempat borong jgk la sbb barangan yg dorg jual dipacking dlm kuantiti kecik n besar. So klo korang nk beli sket2 je pon tak de masalah.

Lokasinya kt Kota Damansara. *betul la kot..hehe Korang tau tak Sunway Giza? haaa...da dekat dah tu. Tapi bukan kt situ ye. Kedainya diberi nama Kedai Bagus, berderetan ngn kedai makan Gulam Mee. Ni klo korang biasa ngn damansara tau la kot. haha *nk bagi tau tempat tapi tak tau nk bg direction..T_T

ni la kedai tu.. hehe
buttercup yg besar gedabak.. haha
pilih..pilihhh.. hehe
tray pon ada jual..lg murah dari yg kt giant!
ni mesti korang tau kan.. ngee
pelbagai bahan yg merambangkan mata korang..
ni kekacang kot.. ngee
betul-betul dpn pintu masuk..

Aku rekemen tempat ni bukan apa, sbb dekat ngn rumah aku n murah. Ni je la tempat aku ngn wifey aku pegi beli barang sepanjang kitorg buat kuih raya bulan pose ni. So klo korang nak cari tempat barangan kuih or kek yang murah, ni la tempatnya. ngeh..ngeh..ngeh...

Oh ye, kt sini bukan setakat jual barang je tau, dorang pon ada jgk mengadakan kelas bagi sesapa yg berminat nk belajar cara membuat kek. Bayaran dia not bad jgk la sbb wifey aku ckp takde la mahal sangat compare ngan kedai kek yg kitorg pernah singgah sebelum ni. 

So apa tunggu lagi. Cukup2 la kuih tunjuk tu. Sesekali nk jgk merasa kuih air tangan sendiri kan. hehe 

** Seronok buat kuih raya kt umah..ngee

Wednesday, July 24, 2013

15 Ramadhan...


Alhamdulillah...

Sedar tak sedar dah separuh ramadhan berlalu. Kejap je kan masa berlalu. Terasa mcm baru je smalam start 1 ramadhan. So sesapa yg masih belum start pose tu, masih ada masa lg korang nk blaja2 pose. *ada ke yg ponteng lg ni??haha

As usual, bila dah separuh bulan ni, radio2 pon mula la mainkan lagu raya. Betul tak? Pagi td pon masa otw nk g tempat kje, dah bleh dengar lagu raya kt radio. Panggg!!! Terus terasa mood nk keje takde. Mcam nk terus blk kg main bunga api je. haha

Dekat2 nk raya ni jgk la sale berlambak2 kt mall kan? haish! klo la poket ni sentiasa tebal...untung betul org gomen. Tiap2 tahun dapat bonus raya tapi tu pon still tak bersyukur. Tak macam kami ni org swasta. Nak harapkan bonus memang payah la. Bau bonus pon jarang skali. T____T

Nak raya ni jgk dah mcm satu kewajipan untuk tukar set perabot umah baru. Jeles plk bila tengok bloggers duk posting pasal hias rumah sempena nk raya ni. Masing2 ada je idea nk decorate itu ini. Aku? haha Kunci umah pon blom dapat lg. Ntah bila la nk dapat. Kang ada yg kena saman ngn aku ni. sobs

Haaa..kuih raya! Korang dah start buat blom? Dengan bangganya aku nk ckp kt umah aku dah banyak kuih raya. hehe Wifey aku yg comey lg rajin tu ada je yg nk dibuatnya. Aku ni menyebok je la kt dapor smbil2 jd tester tak bertauliah dia. Lepas ni boleh la bukak kedai. haha Hajatnya memang aku nk share kt sini, tapi mana la aku tau bahan2 nk masuk kan. Lain la klo aku buat sndiri. =D

Eh, apa yg aku melalut ni. hehe Actually aku just nk gtau, sementara ramadhan masih berbaki lagi ni, mari la kita sama2 rebut peluang untuk beribadat semaksimum mungkin. Bukan nk ckp org la, cuma peringatan untuk diri sendiri juga. 

Kata org, jgn la duk kira bpe hari lg pose nk abes, tapi kira la dah bpe bnyak ganjaran yg kita capai dalam bulan yg mulia ni. Bila lagi kita nk setelkan hutang kita dgn Pencipta kita kan? Setahun skali je beb!

** Semoga Allah menerima segala amal ibadat kita dan menempatkan kita dikalangan hambaNya yg soleh dan solehah..aminnn ^___^

Tuesday, July 23, 2013

Bercuti di Langkawi - Part 3

** Awas! n3 maha kaya ngn gamba...

As usual lepas je bekfes kitorg terus kuar dari resort. Hari ni banyak tempat kitorg nk lawat since rini dah last day kitorg kt langkawi. So lokasi pertama kitorg ialah Wildlife Animal Park. Operation hour tempat ni dari pukul 8.30 pagi - 6.00 petang & entrance dia plk dah naik harga RM15/pax. So klo b4 ni korg tgk ada yg dapat murah tu tak tau dorg dpt cmne. Maybe guna gomen kad kot. haha

Kt dalam ni banyak spesis binatang yg korg bleh tgk. Oh ye, jgn lupa beli mkanan binatang dlu kt pintu masuk tu klo korg nk feel yg superb kt sini. Kt sini korg boleh tgk mostly binatang darat yg jinak2 sampai korg terasa tak nak balik. Yg paling best masa bagi makan burung. Korg bayangkan la sume burung terbang kt tangan korg. Mana nk cari kt umah oi! Klo korg tanya aku, ni memang tempat wajib pegi la. Puas hati!


kaunter kosong lg masa kitorg sampai.. hehe
kt luar pon da ada gp.. =)
haaa..ni la stall mkanan tu..dorg baru nk setup tempat.. =D
beratur tunggu turn.. hehe
mari mengenal binatang! =P
kesian..tempat kecik je dia dpt..
ayam ke burung ni? haha
lai lai..jgn berebut.. hehe
puyuh pon jinak..
kancil mkn carrot..baru tau.. hehe
dikelilingi burung.. hehe
burung yg tak menyabor..asek nk mkn je.. haha
ni sekor lg tak menyabor..sampai dia tendang2 kaki sbb nk makanan.. haha
dikerumuni rabbit.. hehe
Selesai bermanja2 ngn binatang tu sume, kitorg terus gerak ke Beras Terbakar. Kt sini sebenarnya boleh dikatakan port korg nk beli cenderahati tuk bawak blk je la sbb kawasan sejarah tu ciput je & takde sape yg peduli pon. Beras yg terbakar pon skg dah tinggal sket maybe sbb takde org jaga kawasan kejadian tu. Kt sini banyak org jual baju & kain batik. So klo akak2 kt luar sana nk beli kain baju meh dtg sini. haha Kitorg sempat sambar jgk la baju kenang kenangan 2helai RM10.

Sebelum nk kemana2, jom kita check out dlu. Aku ngn wife blk bilik siap2 mne yg patut then terus checkout. Aku dah try tnya kot2 klo boleh checkout lambat tp korg tau la kan service dorg cmne. Apapontakboleh.


kawasan beras terbakar..
tu haa..yg dalam pinggan tu je yg tinggal skg ni..sket je kan?
antara stall yg ada kt sini..
Lokasi seterusnya ialah Underwater World. Tempatnya betul2 kt tepi pantai chenang. So tak susah la klo korg nk cari tempat ni kan. Terasa nk kesini sbb ramai org kata best. So ringankan jgk la hulur RM28/pax tuk masuk kesana. 

Mula2 masuk sana, aku ingatkan terus "underwater" la kan. Tapi rupanya darat jgk & binatang kt dlm tu lebih kurang je ngn apa yg aku jumpa pagi td kt wildlife. Sume sama! kecuali yg dlm air je la. Bagi aku kt sini boring sket la. Ikan jerung besar pon takde. Aku rasa yg buatkan tiket tu mahal ialah penguin. Ya! dorg ada penguin yg berenang2 atas kepala korg.


akuarium besar..
nemo..
penguin territory.. haha
skodeng penguin.. hehe
jellyfish! 
penguin ni poyo! asek nk masuk kamera.. haha
teka mana satu penguin.. hahaha
Kitorg meneruskan perjalanan ke Pasir Hitam. Dah sampai sini kena la pegi tgk salah satu keajaiban alam. Betul tak? hehe 

Kt sini kitorg lunch dlu sbelum pegi terjah ke pesisir pantai sbb perut dah bg signal suh mkn. Korg pelik tak, dalam banyak2 pantai, kenapa kt situ je pantai dia warna hitam. Korg boleh baca bnyak teori yg tertulis kt sini. Ada yg kata sbb ada dinosour kt bawah tanah la. kelakar. haha


mari menconteng.. hehe
Happy engagement anniversary sayang.. ;)
nk melawat boleh..nk melepak pon boleh.. hehe
Ok lah. Skg dah sampai masa tuk beli barang2 nk bawak blk KL. Kitorg pegi semula ke kedai Hj Ismail Group yg kitorg pegi smalam tuk beli coklat yg dikirim. Banyak jgk la kitorg shopping cuma periuk kuali je tak ckup tangan nk angkut. haha Untuk pengetahuan korg, kedai Hj Ismail Group ni memang sangat popular dikalangan makcik2 yg sukakan periuk belanga. haha Klo korg tak singgah sini memang rugi jgk la.


heaven! ;)
rambang mata..
ramainya orang...
pilih..pilih.. hehe
murah... sobs3
Setel je beli barang, kitorg singgh jap kt ikon langkawi iaitu Dataran Lang. Tengah2 panas pon ramai org jgk. Ckup la snap 2, 3 keping gmba pastu kitorg terus kuar dari sana. Bukan ape, takut coklat cair plk dlm kete. hehe

Oleh sbb airport tu area chenang & masa pon still berbaki jgk la ciput2, kitorg decide nk ke Oriental Village. Kt sini la sbenarnya tempat klo korg nk naik cable car. Tapi nasib tak mnyebelahi kitorg sbb cable car tgh yearly maintenance so tak dapat la nk menggayatkan diri. sob3 Kitorg dtg sini just nk melawat kawasan & pusing2 tgk apa yg ada kt dlm oriental village tu sendiri sbb yg dtg sini tak semestinya nk naik cable care kan? =)

Petang tu sempat layan sunset kejap kt tepi pantai otw nk ke oriental village. Aku pon tak tau tu pantai apa. Asal jumpa pantai & boleh melepak, kitorg pon singgah je la. Layan jiwang la jap. Kata honeymoon. hehe


pantai tempat melepak.. layan jiwang jap ngn wifey.. hehe ;)
Selesai je maghrib kt masjid berdekatan, kitorg pon terus ke airport. Walaupun boleh kitakan sekejap je kitorg kt sini, tapi mostly tempat menarik sume kitorg dapat lawat. Bese la kan. Datang bukannya selalu so mana bleh membazir. haha

Dalam pukul 10.30pm kitorg sampai lcct then mcam bese la amek bas ke kl centre. Kt sana abg ipar aku memang dah siap sedia menunggu kitorg. Maka berakhirlah cuti2 malaysia kami. hehe ^___^
helang yg tak terbang2.. hehe
melawat kawasan.. =)
see! tak bleh naik..sobs3
** next kita nak pegi mana ye sayang? hehe ;)
 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah