Pages

Wednesday, January 23, 2013

FRIM Canopy Walkway..

Assalamualaikum..

Dah lama rasanya tak panjang langkah sejak tinggal bedua nih. Setiap weekend mest lepak umah je layan tv,layan dapor,layan katil. Mkn tdo mkn tdo je kejenya. haha

Last week terasa lak nk beriadah. Almaklumlah lemak2 kt badan nih dah terasa sangat menebal. Lebih tebal dari tembok besar china kot. haha Rasanya lemak tu pon dah marah2 suh dikeluarkan dari badan.

Kitorg ke Forest Reseach Institute Malaysia (FRIM) pd 12/01/2013, Sabtu. Alkisahnya pagi tu pergi la servis kete dlu sbb da smpai masa dia. So melepak la dlu kt servis centre tu. Nasib baik la kebetulan hari tu ada Love Honda Day *betul la kot tajuk event nih..haha so ada la makan2. Dapat la mkn free.

Perut pon da kenyang, air mineral pon da tapau, kitorg pon gerak la ke FRIM. Kejap je smpai situ. Kt kepong sane. So dlm kul 12 lebih gk la kitorg smpai & target point kitorg ialah Canopy Walkway! Perlu diingatkan ye, klo korg nk naik canopy walk ni korg kena beli tiket dlu kt customer service centre die kt bangunan D6 & waktu beroperasi hanya pd pukul 9.30am - 2.30pm shj. Jgn nk main redah je tau. Kang tak pasal korg da penat hiking jauh2,last2 kena patah blk sbb takde tiket.haha

Ok lah. Tiket nk naik canopy walk ni RM5/pax. Make sure korg minta map tuk kasi korg clear mne tmpat korg nk tuju. Secara purata masa dari mula mendaki, canopy walkway, smpai la korg patah blk ke parking lebih kurang 2jam la. So pastikan pakaian anda sesuai utk aktiviti ini!

Track ke base agak santai je la. Ade yg kena hiking & ade yg landai. Tapi seronok jgk la tuk dijadikan tmpat xcercise or tmpat jogging korg. Lebih kurg 30-40 minit korg akan smpai ke base. Kt sini la korg akan mula menikmati view yg superb dari atas canopy walkway. Kpd yg gayat, time ni la korg nk lawan fear factor korg.hehe

Kt atas tu klo cuaca elok korg berpeluang la tgk view bandar KL. Kebetulan time kitorg pegi ritu cuaca jerebu sket so nampak kabur je la. sob3 Dah abes sesi gayat, korg kena lalu Rover Track tuk ke Picnic Area. Otw tu ade tmpat mandi manda jgk la cam air terjun. Sbb picnic area dah kt bawah so ade la yg mandi kt atas. Klo kt bawah tu of course la air da tak fresh kan.

Then da smpai picnic area maka berakhirlah journey korg kt FRIM nih. Kt sni sbenarnya rmai je yg dtg just nk jogging, cycling & tak kurang yg lepak-ing. So jam kt tgn dah kul 2pm, kitorg pon dah lapor maka vrrroooom! ke kedai mkn la plk ye.haha

p/s: sape ade tips nk kurus weh!!!haha

ni la yg korg akan jumpa 1st bila korg mula mendaki..
track ke base

ade kerusi tau tuk berhenti rehat..hehe 
dah smpai base..yey!
perhatikan langkah org gayat..haha =P
haaa..ni la view die..hehe





Rover track..& my wifey..hehe ;)

ni da smpai picnic area..

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah