Pages

Thursday, February 7, 2013

Sabah Trip..2nd day! =)

Assalamualaikum..

Hye! Meh la kita sambung story ye. 26 Jan 2013, Sabtu tu aku ngn cik wifey memang da plan nk g men pulau2. Nk skodeng ikan la katanya. So b4 ke pulau tu, kitorg g la bekfes dlu. Dekat je. Kt sbelah hotel je kedai makan tu. Harga pon ok jgk la. Pagi2 pon da ade nasi campur.hehe

Kitorg smpai kt Jesselton Point tu da dekat kul 11 pagi. Bgn lambat. Almaklumla penattt. haha Sampai je sane ape lg, terus terjah konter tiket. Majoriti bleh bwk pegi 1 pulau je sbb da tak sempat katanya. Aku tak bpe nk caye so aku try la tnye konter len. Alhamdulillah ade jgk yg still bleh pegi 2 pulau.


yey..pegi pulau..heheh ;)
Haa..cuba teka pulau ape kitorg pegi? haha salah! kitorg g Sapi & Manukan Island! hehe Harga tuk 2 pulau tu Rm33 + terminal fees RM3.60 tuk sorg after guna student price. Klo tak guna student price lg la mahal. Korg tak yah risau la. Aku ni da lama abes blaja tp still valid. So total kitorg spend kt sini RM 73.20. Jgn lupa nnt da smpai pulau kena bayar lg tuk entrance RM3/pax tau.

Bot kitorg gerak kul 11.30 pagi ke Sapi Island dlu then kul 2.00 ptg bru la transfer ke Manukan. Korg tak kan tertinggal bot punye sbb dorg ni cam tau2 je sape yg nk g pulau n sape yg just dtg nk  bersiar. oh ya, jgn lupa sewa snorkeling tools dkt jeti ye or else korg kena sewa kt pulau la.

Sewa tools ni mahal tau. Aku hari tu da abes kt jeti. So terpaksa la sewa kt pulau. Tuk snorker + gugel + life jacket = RM40. Tp klo korg sewa kt pulau, means korg kena sewa 2kali la kan?haaa tau pon membazir kt situ. So better korg dtg jeti awal.

View kt pulau dia memang superb la. Kt sini memang rmai org dtg tuk diving. Yg stay kt manukan pon ade. Kitorg blk ke jeti smula kul 4 lebih jgk la. Then terus ke bilik. Malam tu dinner kt waterfront lg and menu kitorg butter prawn, tomyam sotong, kailan ikan masin. Total RM39 tuk 2 org mkn. Oh penattt. *blk tdo..hehe ;)

Kitorg kena tdo awal sbb soknya nk shopping kt Gaya Street and then ke Kundasangggg! Tapiiii..korg nk tau tak, kitorg ade la booked 1 kete viva ni kt website, da smpai sini bila kitorg call, dia buat layan tak layan je.puii Terpaksa la cari kete len. Seb bek lom bayar.

Ok lah, sambung nnt ye..=)




cantik kannn..=)
my wifey yg excited!..hehe
ni la tempat mkn seafood banyak tu..hehe

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah