Pages

Friday, February 8, 2013

Sabah Trip..3rd Day! =)

Assalamualaikum..

Hye! Ketemu lg ye. hehe Ok la mai kita smbung story kita pasal 3rd day kt Sabah plk ye. As usual pagi tu, 27 Jan 2013 Ahad, b4 kemana2 aku & wifey p pekena bekfes dlu kt tmpat bese sbelah hotel. Pagi2 dah pekena pisang goreng, ubi goreng  ngn roti telur. perrghh! Total baru RM6.90.

Memandang hari ni kitorg da nk checkout & time checkout kitorg tak leh lebih dari pukul 12pm, so kitorg pon dgn pantas ke Gaya Street. Utk pengetahuan korg, pasar kt sini hanya setiap hari ahad je tau. Jgn plk nnt korg memandai je nk pegi hari lain. Memang tak de pape la yg korg jumpa. haha


Gaya Street..hehe
So after superb faster shopim, ade la sket hasil yg kitorg dpt. Kitorg beli baju tuk 2 dak kenik syirah & sarah, baju mummy, daddy, pokde, pokcu & atuk dorg, manik2 cik wifey & last but not least,keychain! Then da setel sume, patah blk ke hotel tuk amek sgala brg & checkout.

Destinasi kami seterusnya adalahhh.....Kundasang!~ Lynn aka erza nk follow kitorg ke sane. So tak kan la tak nk ajk kan. Pasrah je la. Atleast bleh suh die jd personal photographer kitorg. Btol tak?haha Kitorg sewa kete myvi tuk 2 hari & harga RM125/day. Kira ok la kan sbb time ni memang susah nk dpt kete. Kebetulan time la ade sit free yg air asia tgh buat & rmai yg pegi becuti.

B4 ke kundasang, sempat lg tapau kfc jap sbb si lynn ni da kebulur sgt. Lapo tahap gaban katanya. Kfc ni pon sbelah hotel kitorg je. Then pas da isi minyak sume, maka beransur la kitorg ke Kundasang. Otw tu ternampak la signboard Rumah Terbalik, Tamparuli. So ape lg. Singgah la jap. Alang2 dtg sabah klo tak singgah sume tempat mest tak kena kan. hehe


muka org lapo..hahaha
Nk masuk rumah terbalik ni kena bayar tau. RM10/pax tuk pemegang mykad. So klo korg rasa tak berbaloi baik takyah singgah ye. Dalam tu korg bleh tgk sume benda dlm keadaan terbalik. Ade sbijik rumah ngn sgala isi dlm rumah tu dlm keadaan terbalik. Camne la kan dorg buat. Ngn mesin jahit sume tu kt atas kepala.hissh!

Da puas nengok2 rumah, kami pon teruskan perjalanan & kali ni da takde singgah mana2. Terus je ke tmpat penginapan kami, Seri Kinabalu Resort. Smpai je situ ingatkan da takde org stay. View dia haunted gila. Aku baca tips kt foursquare pon seram2 je. haha Korg tau, kete ktorg je yg park kt situ. Mest malam2 takde life. Nak tak nk, duit da bayar kan. So stay je la.

Kitorg pon angkut sume brg, rehat solat jap sbb penat. Then kul 5.30 camtu bru kuar blk pegi cari mkn. Almaklumla nnt mlm takyah la kuar lg. Lg pon mne nk cari kedai bukak mlm2 kt kundasang nih. Susah beb! Klo lidah korg tak bese ngn mkanan sabah ni,korg jgn risau sbb kt kundasang pon ade kfc.

Ptg tu after dinner *dinner la kan ptg2..hehe then kitorg pegi beli durian & terus ke Cattle Farm. Nk tgk view la katanya sbb nk masuk memang da tak bleh. Tempat tu ttup kul 4.30 ptg. Layan feeling la jap ptg2,sejuk2 smbil tgk view sunset.hehe

Da sejuk sgt, kitorg pon blk berpesta kt resort lak. sekian~

panas wooo..hehe
rumah terbalik..
us!..hehe


view ptg @ kundasang..;)

1 sweet comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah