Pages

Tuesday, February 5, 2013

Sabah Trip..Day 1

Assalamualaikum...

Yeyyyy!!! Akhirnya sampai jgk masa tuk aku ke sabah. Alhamdulillah sume yg dirancang bjalan lancar. So time tuk story kt sini la plk kan?haha

Aku ngn wife gerak ke sabah dari airport senai. Hari khamis hari tu kan cuti maulud nabi so kitorg blk la kg jap. Cik wifey aku ni pon da rindu sgt kt parents die. Bleh la lepas rindu jap kan.hehe

Soknya hari Jumaat 25 Jan 2013 kitorg pon gerak la ke airport. Seb bek ade azim,adik wifey aku. Dia la yg anta kitorg ke airport. Gerak pas subuh sbb flight ktorg kul 9.45 pagi. Smpai je airport pekena bekfes kfc jap *lapo beb! haha then terus nek belon. Da final call tu. haha
konon2 rajen membaca..hehe =P
Alhamdulillah ktorg smpai KK dlm 11.30 pagi gtu. Awal sket dari schedule. So kuar je dari airport tu aku tahan la jgk teksi,tp dorg tak layan. Kt tepi2 tu bnyak je prebet sapu ngn limo duk beratur tunggu customer. Aku pon amek jgk la limo sbijik suh anta kitorg ke hotel. RM30 jgk la dari airport tu ke hotel kami, Hotel Shangri-La.

Target 1st kitorg nk cari mne die tourism center. Yela, kena la tau jgk mana tempat2 menarik area sabah.Betuk tak? Tp b4 tu, mai lunch dlu. Nnt da lapor lg susah.haha Kitorg lunch kt Restoran Java, dekat je ngn hotel bersebelahan ngn CIMB bank. Da setel sume baru la smbung pencarian kami. Tourism center tu sbelah je ngn Menara Jam Atkinson. Da puas bergambar kt menara nih, kami pon smbung la lg menapak & lepak2 kt Dataran Merdeka smbil tgk org men bola. haha

Belek2 jam kt tgn da pkul 4.00 ptg da pon. Nk menapak ke muzium gile jauh jgk tu. Kebetulan Muzium Islam ttup hari Jumaat, so agak buntu jgk la skejap tak tau nk pegi mne. Last2 amek teksi ni *teksi ke..padahal viva..haha mintak hantarkan ke muzium. Tambang dari Bukit Bendera ke Jalan Muzium RM15 jgk la dia cas. Nama driver tu alvin. Klo korg nk no phone dia pon aku bleh bg.haha




Kt muzium ni korg jgn risau sbb ade banyak menda yg korg boleh tgk. Dari dalam muzium sampai la kt luar sbb kawasan tu berpusat. Kt situ la korg bleh ke Muzium Kesenian Islam, Herittage Village, Taman Kupu-kupu dan mcm2 la cam pokok2 sume. Korg nk men canopy walk yg scary pon boleh.haha Nak masuk ke muzium tu kena bayar RM2/pax la ye. =)

Hari pon da lewat ptg, kitorg pon mau blk la plk ke bilik. Cuba teka kitorg blk cmne?haha kitorg menapak dari muzium smpai la ke hotel. Setengah jam lebih jgk la bjalan smpai da hilang lemak ni 5kg!

Malam kt KK ni sonok sbb malam dia hidup. Aku ngn wifey g dinner kt Todak Waterfront. Kt sini memang banyak seafood fresh2 yg korg bleh dpt. Harga dia pon bleh tahan la asalkan korg pandai deal. Kami mkn mlm tu siakap masak 3 rasa, sotong goreng tepung, butter prawn ngn kailan ikan masin. Total RM 60 untuk 4 org mkn. Then lepas tu kami pon terus tumbang kt bilik hotel. hehe

p/s: nntikan siri smbungan ye..=)




us!hehe ;)

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah