Pages

Friday, March 29, 2013

Tak suka...

Assalamualaikum..


Korg mesti tak suka klo ada kete bawak slow kt lorong kanan kan?

Korg mest tak suka klo time korg bwk moto tetiba korg kena simbah ngn lopak air kan?

Korg mesti tak suka klo ada kete potong q kan?

Korg mesti tak suka klo ada org membebel kan?

Korg mesti tak suka klo ada org marah2 kan?

Korg mesti tak suka klo ada org mungkir janji kan?

Korg mesti tak suka kena perli2 kan?

Korg mesti tak suka klo ada jiran bising2 kan?

Korg mesti tak suka klo ada org tak flush toilet kan?

Korg mesti tak suka klo ada org menunjuk2 brg baru yg dorg ada kan?

Korg mesti tak suka klo tetiba ada jakun ramai2 bergambar kt sume tempat even kt bustop

Korg mest tak suka banyak menda lah

Tp korg tau tak?

Sometimes menda yg korg tak suka ni la korg ada terbuat

Korg tak perasan yg korg tersimbah mamat moto ngn lopak air kt sebelah korg

Korg potong q time lambat nk g keje

Korg melalak kt umah time boring & ada ramai kwn

Korg bergamba sakan bila keluar ramai2

So think twice & be positive la ye. Tak sume menda tu dtg tak bersebb. Maybe tuk korg muhasabah diri or saje Allah nk bg pahala extra kt korg. Tu pon klo korg bersabar & tak sumpah seranah la ye.

** saya suka makan..motip! haha
** saya tak suka bila saya buat wifey saya majuk..sobs

Thursday, March 28, 2013

Family Baru: Hamster!

Assalamualaikum..

hello...;)
Comel tak? Ni la ahli baru family ktorg. Ada 2 pasang tau. Baru je beli malam td. Thanks mudah. hehe Alkisahnya wife aku teringin nk ada pets. So aku pon godek2 la cari kt mudah apa yg seswai & murah2. *bajet ciput je ni..haha Last2 jumpa la iklan ni dia nk jual hamster dia skali ngn cage. Bila dah deal sume maka kitorg pon jumpa la kt giant kinrara mlm td. Dia kasi kt kitorg hamster 2 pasang, cage kecik 2bijik ngn makanan sket = RM75. Agak2 korg ok tak? haha Aku malas nk usha kt petshop sbb kt sana mesti la mahal kan?

Yg dlm cage biru tu manjang je aktif. Asek nk lompat keluar bila aku bukak pintu cage dia. Yg dlm cage hijau plk ok. Manja je klo main ngn dia. Owner yg jual tu ckp yg cage hijau ni da mating. Tak lama lg dpt baby baru la nampaknya. hehe

Nama tuk dorg pon takde lagi setakat ni. Klo korg ada terpikir nama best gtau la ye.

tdo..



bgn2 je berebut makanan..haha

Wednesday, March 27, 2013

Bujang VS Kawen

Assalamualaikum...

Klaka plk bila ada yg tak puas hati nape pasangan yg baru kawen ni suka pegi keje sama. Hey! biar lah dorg. Sepatutnya korg doalah biar dorg berkekalan cmtu. Ni tidak, duk ckp nk bet smpai bila bleh tahan.

"..eh dulu boleh je dia blk lambat.."
"..eh dlu wife dia reti plk pegi sendiri.."
"..keje nk hantar2 bagai dah kenapa.."

hehe..bg aku ni cuma sore yg jeles sbb masih menunggu bila turn dia nk bermanja ngn pasangan dia.

Or maybe ramai yg tak aware ngn isu pertukaran status dari bujang ke berkahwin ni. Ada yg ingat b4 & after sama je mcm takde beza. No! Dah kawen ngn belum totally tak sama ok!

Yela, time bujang da pegi keje sorg, tak kan pas kawen pon nk g keje sorg2 gk. Tu kan tanggungjawab dia as a husband tuk take care pasal wife dia. Lagi pon bila g keje sama2 ni kan lg mengeratkan hubungan suami isteri tu. Jimat pon jimat. haha

** korg jgn la jeles tgk rakan ofis korg ade driver..kih3

Tuesday, March 26, 2013

Our Asset..Insya Allah

Assalamualaikum...

umah kami..ngee ;)
Ingatkan nk story lambat lg. Tp memandangkan ada sambutan bila aku upload kt IG, so meh la aku story sket.

Korg ingat lg n3 pasal nk beli rumah dlu? Setelah diteliti segala faktor, maka aku ngn wifey decide nk beli townhouse kt Saujana Utama, Sungai Buloh or lebih tepat lg Taman Seri Alam.

Umah ni boleh dikategorikan sume mampu milik la kot sbb bulanan dia 1000++ mengikut bank apa yg luluskan loan korg sbb lain bank lain marketing dia. So drp korg bayar sewa monthly almost 1k tuk umah org, baik la korg bayar tuk umah sndiri kan? hehe

Alhamdulillah loan kitorg da approved ngn BSN & sume fees berkaitan loan ditanggung oleh BSN. SPA & MOT lak free sbb developer yg tanggung sume tu. So skg ni kitorg nga tunggu developer call tuk sign SPA (ada org panggil SNP) then proceed ngn lawyer tuk sign LA. After tu baru la kitorg akan dpt kunci. Jangkaannya dlm 3-6 bulan jgk la baru dpt kunci umah.

** tak sabar nk masuk umah baru...ngee~

For Sale: Samsung Galaxy W

Assalamualaikum...

Galaxy W nk let go murah2 kt korg
Baru je guna tak sampai 1 thn
Condition baik
100% working
Ni enset wifey aku
Reason nk jual sbb skg dia da upgrade ke s3 mini
So sesapa berminat bleh la pm aku ye
Refer harga kt sini
Check spec kt sini

** RM 350
** Include charger
** Black colour
** Free casing
** Location area shah alam/putrajaya/damansara





SOLD

Monday, March 25, 2013

Wetland Putrajaya

Assalamualaikum...

Akhirnya berjaya jgk meriadahkan diri setelah every weekend asek tertangguh je. Bila nk g bersenam, ada je halangan. Maybe kemalasan menguasai diri kot. Bukan apa, area rumah aku tu mana de tasik or jogging park so agak susah la kitorg nk menyihatkan badan. Betul tak? *alasan haha

So last weekend aku ngn wifey kuar la pegi Taman Wetland Putrajaya. Tempat ni bagi sesapa yg tak tau kt mana, meh aku gtau. Korg tau alamanda kan? Haa klo kuar dari alamanda tu, kt traffic light korg amek kiri lalu dpn bangunan kerajaan then korg terus la smpai exit kiri follow signboard nk ke puchong. Haa area situ la Wetland!

Kitorg smpai ritu pagi lg dlm kul 8 lebih. Time tu ade sebijik je kete tp bila kitorg park je, terus masuk banyak kete ngn majoritinya ade beskal kt atas bumbung. Gulp! *telan air liur 

Tempat ni besar tau. So no wonder la jd port tuk org nk cycling kan. Bila tgk dorg men beskal sume tu, teringin lak nk ada mountain bike sebijik kan. haha *tak leh tgk org lebih sket Tanpa pedikkan dorg tu sume, kitorg pon memulakan misi Ops Sihat kitorg. haha


Tgk la cmne bersemangatnya wifey aku tu. Ni time awal2 je. Da last2 nnt? haha takleh la upload kt sini. Nnt takde dinner la aku jawabnya. Sebenarnya ade jogging track. Ni just short cut kitorg nk trun bawah. Da abes tawaf separuh wetland tu, kitorg pon singgah la plk kt Menara Pandang Jauh or look-out tower.



Ni la look-out tower tu. Tak tau la plk bpe ketinggian dia. Tak sempat nk siasat. haha Kt atas tu korg leh nampak view putrajaya cam masjid putra, tasik & macam2 lagi lah. Time ni mcm berkabus sket so view tak clear dlm kamera. Klo korg nk tgk view, panjat menara ni la ye. hehe

Then kitorg pegi ke kete ingat nk men badminton plk. Da siap kuar raket sume pastu amek la balang yg isi shuttlecock tu. Confident je nk kuarkan shuttlecock. Korg tau ape jd? Kosong! haha Penat pikir mana pegi sume shuttlecock aku tu. Tah2 time blk ganu dlu adik2 aku da amek sume. Nampak sangat lama tak bersukan kan? haha

So da takde pape nk buat, perut pon da lapar kitorg pon blk la. Singgah Mak Uda Selera Timur jap jamu nasi dagang. haha *abes naik blk kolesterol

pokok kekabu..
ni kt atas menara tu..ada org gayat..haha
gayat time naik je..time turun laju..hehe 

ni boleh dikatakan ada sepanjan jogging track..
ni aku tak tau ape motip aku snap..haha

Friday, March 22, 2013

Typical Malaysian | Soalan Minta Penampar


Assalamualaikum..

Wah! Kasar plk bila baca tajuk n3 kali ni ye. Aku rasa korang tahu kot soklan yg sering makcik2 skeliling korg akan tanya sejak korg baby smpai la korg dah takde tua. Soklan2 ni even nampak mcm bese tp kdg2 bleh membunuh jiwa tuan badan yg sedang mengalaminya. Korg nk tau apa dia soklan tu? Meh kita listkan ye. Klo ada terkurang bleh la korg topupkan tuk aku. hehe

Result ko camne? Ni maybe tuk yg baru amek result spm smalam tak terasa sangat la kot bila ada yg tanya soklan ni. Tp nnt korg akan terasa bila every sem akan ada org yg nk tau result korg. Klo result ok takpe la kan? haha

Keje kt mana skg? Jgn pelik ye klo baru minggu lepas dia tnya korg keje kt mana, minggu ni dia tanya lg. Bukan apa, dia bukannya ingat pon sume tu. Lg la klo geng skolah lama korg, stiap kali bebual mest dia akan tanya blk.

Gaji bape keje situ? Lebih kurang cmtu la bunyinya. Klo ada kwn korg tanye soklan ni, korg hempuk je ngn bantal. eh! haha Bese makcik2 la kan yg suka tanya sbb dorg nk compare ngn gaji ank dorg pastu mula la story kt ahli mesyuarat tingkat. *pot pet pot pet prooottt

Bila nk kawen? Ni part paling tensen kan klo korg ni pompuan & still bujang. Blk kg je mest akan ada yg tanya. Smpai bebuih da nk menjawab. Klo ada jodoh tak kemana. Even warga emas pon ada yg baru bertemu jodoh.

Dah ada isi belum? Hah! Da lepas part kawen pon korg still berjumpa makcik2 yg serba serbi nk tau pasal hidup korg kan. Insya Allah klo ada rezeki ada la tu makcik oi. Tolong la jgn menambahkan sedih tuan badan yg menanggung. Korg tanya senang je. Korg tak merasa. Sapa yg tak nak anak makcik oiii..

Anak ko keje apa? Hamek! Sampai anak da besar panjang pon still ada yg nk tau pasal korg. Bila ank korg keje tak best, mula la nk memuji anak sendiri. haha *pelik

Cukup la smpai situ ye. Nasihat aku, mulut org ni kita tak dapat nk tutup. Apa yg kita bleh buat, reply setiap soklan mereka dan senyum. Banyakkan bersabar sbb Allah sntiasa bersama org yg sabar. =)

Thursday, March 21, 2013

Demam Candy Crush Saga

Assalamualaikum..

Rasanya sume yg gila game kt fb or smartphone tau kot ni game apa. Klo tak tau tu leh la tanya pakcik gugel ye. hehe

Klo korg nk tau, game ni la yg jd kegilaan aku laki bini skg. Dari kuar umah nk g keje, tgh keje, blk keje smpai ke katil nk tdo pon duk men candy crush nih. Haish! Aku pon tak tau la apa yg menyebabkan jd addicted smpai cmtu skali. Dahsyat tak? haha 

Nasib la badan kan. Klo time drive g ofis tu, dah terbiasa tgk wifey asek men game je. Dia ckp, "..kt umah kan da layan abg, dlm kete bg la ayg men enset lak..*smbil buat muka comel..".

Sebenarnya aku yg bwk masuk pengaruh game ni ke dlm rumah. Skg ni terjebak skali ngn wifey aku lak. haha Setel je sume masak2, lipat kain baju terus dia lompat masuk bilik. Masuk men game ok! haha 

Ni pon aku tetiba nk tulis pasal candy crush sbb baru je abes nyawa. Men game ni ada 5 nyawa je. Klo korg nk banyak nyawa kena la request kt kwn2 yg men game tu kt fb.

Comel tak kami? haha motip?! *pengsan

ni la candy crush saga..hehe
** skg ni wifey aku lg terer men dah..siap da potong level aku.

Sorry Sayang..

Pagi2 da buat wifey masam muka
sob3
bukan ape
nk gurau2 je la
bknnya niat nk complaint
sy syg wifey sy
dia la segala2 buat sy

"..banyaknya ayg letak nasik abg..nnt abg gemok cmne..ayg jgk yg ckp abg bolat nnt.."

"..pasni dah takyah masak dah!!!.."

"..errr..gulp!.."

Sorry syg..abg takde niat pon nk buat ayg marah. Bolat pon bolat la. Tu kan tanda bahagia. hehe Thanks syg for everything. Penat wifey abg bgn pagi2 masak tuk kita bedua. Lg 5 tahun kena bgn masak tuk anak2 lak. Insya Allah.. hehe



Sambil2 tu meh layan klip video kelakar ni ye. Bila binatang semuanya gemuk. haha Comel gila ok! Layan ye.

p/s : this week kena bwk bekal g keje sbb food court wifey tgh renovate. So dorg pakat lunch kt pantry je..=)

Wednesday, March 20, 2013

Sesi Menanam Daun Pandan & Serai

Assalamualaikum...

Tetiba teringat serai kt umah. Bukan apa, lunch rini mkn bekal ayam masak merah yg wifey masak. Sedap sampai menjilat jari. Nnt jemput la dtg umah klo nk try rasa ye. hehe

Story rini bleh dikatakan smbungan n3 smalam la sbb weekend ritu time blk kg, ayah ada bg daun pandan ngn serai. Memang kt kg tu ada banyak je ayah tanam dpn umah tp ibu ckp tu pandan bandar sbb tak wangi. haha

So blk je kl ni, mula la sesi menanam pokok. Aku ni tangan berbedung la jgk kecik2 dlu tp tak tau la nnt menjadi ke tak pokok nih. Tanah tu kitorg beli kt giant je & pasu lak memang ayah kasi skali. Korg layan la gamba ye. haha

p/s : mintak2 subur la smpai kitorg pindah ke rumah baru..hehe

pokoknya dlm plastik lagi..hehe
dan inilah hasilnya..
daun pandan..
pokok serai..

Tuesday, March 19, 2013

Melawat Cupcake B'Licious

Assalamualaikum...

Alkisahnya weekend ritu de blk kg kt batu pahat. Mcm bese lah, klo baru smpai tu, berehat la dlu smpai tak hengat dunia. Melepak kt umah je. Ptg sabtu tu bru kitorg kuar g tgk mak yam, sedara belah ayah kt kg Parit balak. 

Mak yam ni da lama sakit tp raya cina baru ni baru start kena blk. Smpai tak leh nk gerak bdn. Tp time ktorg pegi ritu da ok sket la da bleh duduk besila. Alhamdulillah. Agaknya kitorg smpai tu langkah kanan kot. Tiba2 je pak ngah kuarkan 1 dulang durian. Amek kau! Melantak la ape lg.haha

Ok habis intro. Kita ke main point apa yg aku nk cite lak ye. Pas da melantak duyan sume tu, aku ngn wifey pon ke Square One Batu Pahat. Tp b4 tu singgah la kjp kt kedai Cupcake B'licious ni. Kedai dia sebelah square one tu je. Sederet kt bangunan kdai baru. Klo tak silap aku kdai dia ni baru je beroperasi tp bisnes dia dah lama jalan. Cuma b4 ni takde kedai lg la. Just org tempah cmtu je.

Haaa..klo korg nk tau lg, dorg ni la yg bertanggungjawab menghasilkan kek kawen kitorg ritu. So klo korg terasa nk tempah kek tuk event pape, leh la tanpa segan silu melawat fb or blog dorg ye. Kek yg dorg buat ni sume sedap2.

Tak banyak pon yg kitorg beli. Cuma durian crepe ngn cempedak crepe. Klo korg nk tau ape lg jenis kek yg ada, pegi la sndiri. haha

ni la rupa kedai dia..hehe
stok pelbagai crepe..
nyum nyum...
antara gmba kek yg dorg pernah hasilkan..

cupcake sedap...
inilah kek kawen kitorg..hehe ;)

Tuesday, March 12, 2013

Abg & Adik aku nk kawen!


Assalamualaikum..

Seronok berbual dgn mama mlm td. Mama sehat alhamdulillah. Seronok bila dgr berita gembira abg & adik aku nk bwk masuk menantu baru ke rumah. Tu yg sore mama happy je tu. Pasni lg meriah la umah tu bila sume ade kt umah. hehe

Alhamdulillah abg aku, krol tu jumpa jgk ngn jodoh dia & family pompuan tu tak de la cerewet sgt pasal abg aku yg sehat tp "sakit" tu. Harap2 pasni ada la yg dpt jga abg aku tu leklok. Kesian dia. Sbb penyakit, sume hilang dari dia. Awek sndiri pon blah cmtu je. puiii

Insya Allah 22hb Mac ni abg aku nk pegi merisik bakal akak ipar aku tu. Org klate. Menurut mama aku, pasni takde tunang dah. Terus nikah je sbb fmily pompuan yg nk cmtu. Kira merisik ni tanda je la.

Adik aku lak, mazlan ngn awek dia tu da lama. Sejak zaman skolah lg. Smpai org kg pon da bising bila nk langsung. Asek kuar jln sana sini je tp tak de ikatan. Bak kata org, benda baik jgn la ditangguh kan? Nnti lg bertambah dosa.

So utk adik aku, dia nk wt majlis tunang. Insya Allah 5hb April ni majlis tunang kt belah pompuan. Ye la kan, tak kan majlis tunang kt umah laki plk. haha Nikahnya maybe akhir tahun la kot.

So mari la kita sama2 doakan moga majlis berjalan lancar ye. Aku rasa raya tahun dpn penuh umah aku nih & kena la tambah bilik lg.haha

ni la abg aku krol..time berniaga kt pasar..=)

ni la adik aku mazlan..=)

Wednesday, March 6, 2013

Hidden Fees Buying A House

Assalamualaikum...

Bertuah & seronok rasanya bila ada yg sudi share pengalaman & knowledge dorg kt kita. kan? Bak kata org, kurg membaca kurang la pengetahuan. Tp klo kurang berkawan, kurang juga ilmu kita. Sebab kita tak tau apa yg dorg da tau. Betul tak. Tp kena ingat jgk kita tak bleh ambil bulat2 tau apa yg org tu ckp. Cukup la utk pengetahuan kita saja. Klo nk tau sesahihannya, kena la siasat sndiri.

Ok la, hari tu sempat jgk aku jumpa sorg mamat chinese ni sbb nk anta dokumen pasal loan rumah. Then dia story la sket sbanyak pasal plan bank dorg. Oh ya, dia ni dari OCBC. So tuk loan rumah ni dia kata bleh buat flexie plan. Aku pon mula2 tak paham sgt sbb time tu aku memang da ngntuk. Penat kot. Tp last tu aku tnya dia semula. Rupanya plan tu mcm saving akaun la. Cuma rate yg kita kena bayar depend pd value money yg kita simpan dlm akaun. 

Contoh, klo loan rumah 200k & dlm akaun kita ada 50k, interest yg kita kena bayar nnt akan jd kurang sbb value loan da ditolak ngn value dlm saving. Let say rate 4.3, so dia akan kira 4.3x150k je. Tp klo korg kuarkan blk duit 50k td, interest akan naik semula la.

Mamat ni cite lg, setiap bank biasanya akan ada hidden charges tersendiri. Charges cmne?haaa Incase la korg terlambat bayar untuk tempoh 1 bulan. Husband da meninggal & korg lak keje singapore. Bila time nk bayar, tgk value da lain. Dia punya rate bukannya naik 1-2% tp dari 4.3% terus jd 6.5+2.5%. Fuhhhh lebih dari double! so better jgn lambatkan bayar apa2 loan yg korg ada. Ni kes yg terjadi pd client dia time dia keje ngn Public Bank.

Then time dia kje ngn Maybank, ada lg kes yg jd kt client dia, sorg inverstor. Korg la kan, klo korg beli rumah mest kena buat loan kan. Mana mampu nk bayar cash. Sama la cam client mamat ni. Dia apply loan, then beli rumah ngn harga 90k then dia jual blk rumah tu ngn harga 150k. Duit yg dpt tu mesti la dia guna tuk setelkan loan 90k kan? Tp bank ada extra charges bila dia nk setelkan loan tu lump sum! puii la. Sepatutnya bila nk bayar lump sum, value jd makin kurang la.

Klo korg gugel pon, korg mest akan tau apa lg hidden fees bila korg nk beli rumah. Banyak sebenarnya mcm :
  1. Loan agreement 
  2. Stamp duty on loan
  3. Stamp duty on property
  4. S&P Agreement
  5. MOT
  6. Lawyer fees
  7. Insurans MRTA
dan sebagainya. So make sure klo korg beli ngn developers, sume ni dah covered or free. Then korg bleh la pikir tuk kos pindah masuk brg rumah, pasang grill, plumbing, renovation sket2, beli langsir perabot sume dll.


Tuesday, March 5, 2013

Weekend @ Kuala Selangor

Assalamualaikum...

Bila da kawen ni kan, tak de apa yg kita nk selain drp tgk wife happy. Betul tak? hehe Weekend baru2 ni ada wedding sedara belah wife kt kuala selangor. So sume yg dari johor pon naik KL la kan. Wife pon happy sakan la nk smbut ayah, ibu n adik2 sume. Dorg smpai KL jumaat malam & bemalam kt umah along.

Alkisah sok pagi tetiba wife aku ni demam. Sian dia tau. Da la nk g jln2 bnyak tempat rini. Tp alhamdulilah demam tak lama. Pas g klinik, mkn ubat sume then wife aku ok sket. Bleh la jumpa parents ngn muka ceria. *senyum nampak gigi

kakak & adik..hehe ;)
Lokasi rumah pengantin kt Kg Bukit Kuching, Jeram Kuala Selangor & majlisnya hari ahad. Tp petang sabtu tu kitorg da kesana nk tgk kot2 ade benda yg bleh nk ditolong. Tolong tgk pon tak pe jgk. haha Hajat di hati memang nk tlg sbenarnya tp cuaca amat membataskan. Panas amat wooo. Duk dlm umah terbakar, duk luar pon terbakar. Banyak dosa kot. hehe

So pas asar je aku, wife ngn beberapa kerat lg menghilangkan diri ke Bukit Malawati. Konon la nk tgk monyet. Tp siyes ape. Aku memang tak pernah naik lg bukit ni. Nk try la jgk tgk view dia cmne kan. Thanks to my lovely wifey sbb bawak abg ke sini. ;)

ni la trem yg kitorg nek tu..
hye! ;)
excited! haha
budak2 ni tak reti nk takut pon..
Nk masuk sini RM3/pax tuk dewasa & RM2/pax tuk kanak. Korg kena park kete then naik trem yg disediakan. Klo korg nk masuk ngn kete sndiri bleh je tp tunggu la after 7pm ye. Then korg leh masuk free gtu. haha Kt atas tu memang ada satu port tuk bg monyet mkn. Bnyak woo kt atas tu. Tp spesis yg atas bukit tu tak ganas. Dia pnjat org sbb nk amek makanan je. So korg tak yah la nk risau ye. Dia cuma mkn sayur, kacang panjang & kacang tanah. Tu antara mkanan yg aku nmpak ada jual kt atas tu la.

Da selesai sume, kitorg pon blk semula ke rumah mak jah then blk terus ke rumah sbb nk tuka baju. Malamnya ada mjlis berinai plk. Kena la pkai cantik2 kan. Agak jauh jgk la perjalanan hari ni. Subang-selayang-kuala selangor-subang-kuala selangor-subang. Malam tu sume tdo umah aku. Agak kalut jgk aku ngn wife nk cari sarung bantal, selimut sume. Pasni bleh la standby lg banyak bantal & tilam kan. Betul tak syg? haha

camerawomen..hikhik
abg war, kak lily & amani..:)
us! yg comel..hehe
Soknya sume terbongkang. Bangun lambat. Maklum la sume da penat blk lambat mlm td. Tp tuan umah tak bleh la bgn lambat jgk kan. Kena la buat mana yg patut. Tak gtu. Kitorg gerak semula ke lokasi umah pngantin dlm tghari jgk la. Stay sana smpai ptg. Tp ptg tu aku ingatkan parents nk blk lambat ag. So pegi la solat zohor kt Setia City Mall. Tak agak2 kan. Panas woo kt luar so amek la ekon sket kt mall. Baru je smpai ni terus along call ckp ayah & ibu da nk blk Johor. So tak sempat la nk salam peluk cium. Sobs

Seronok kan bila dpt berkumpul ramai2 cmtu. Terasa sangat barakah. Bila la parents aku yg kt ganu plk nk dtg KL.

legend...nasi roket!
view dari peak bukit malawati..
 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah