Pages

Tuesday, March 26, 2013

Our Asset..Insya Allah

Assalamualaikum...

umah kami..ngee ;)
Ingatkan nk story lambat lg. Tp memandangkan ada sambutan bila aku upload kt IG, so meh la aku story sket.

Korg ingat lg n3 pasal nk beli rumah dlu? Setelah diteliti segala faktor, maka aku ngn wifey decide nk beli townhouse kt Saujana Utama, Sungai Buloh or lebih tepat lg Taman Seri Alam.

Umah ni boleh dikategorikan sume mampu milik la kot sbb bulanan dia 1000++ mengikut bank apa yg luluskan loan korg sbb lain bank lain marketing dia. So drp korg bayar sewa monthly almost 1k tuk umah org, baik la korg bayar tuk umah sndiri kan? hehe

Alhamdulillah loan kitorg da approved ngn BSN & sume fees berkaitan loan ditanggung oleh BSN. SPA & MOT lak free sbb developer yg tanggung sume tu. So skg ni kitorg nga tunggu developer call tuk sign SPA (ada org panggil SNP) then proceed ngn lawyer tuk sign LA. After tu baru la kitorg akan dpt kunci. Jangkaannya dlm 3-6 bulan jgk la baru dpt kunci umah.

** tak sabar nk masuk umah baru...ngee~

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah