Pages

Friday, March 22, 2013

Typical Malaysian | Soalan Minta Penampar


Assalamualaikum..

Wah! Kasar plk bila baca tajuk n3 kali ni ye. Aku rasa korang tahu kot soklan yg sering makcik2 skeliling korg akan tanya sejak korg baby smpai la korg dah takde tua. Soklan2 ni even nampak mcm bese tp kdg2 bleh membunuh jiwa tuan badan yg sedang mengalaminya. Korg nk tau apa dia soklan tu? Meh kita listkan ye. Klo ada terkurang bleh la korg topupkan tuk aku. hehe

Result ko camne? Ni maybe tuk yg baru amek result spm smalam tak terasa sangat la kot bila ada yg tanya soklan ni. Tp nnt korg akan terasa bila every sem akan ada org yg nk tau result korg. Klo result ok takpe la kan? haha

Keje kt mana skg? Jgn pelik ye klo baru minggu lepas dia tnya korg keje kt mana, minggu ni dia tanya lg. Bukan apa, dia bukannya ingat pon sume tu. Lg la klo geng skolah lama korg, stiap kali bebual mest dia akan tanya blk.

Gaji bape keje situ? Lebih kurang cmtu la bunyinya. Klo ada kwn korg tanye soklan ni, korg hempuk je ngn bantal. eh! haha Bese makcik2 la kan yg suka tanya sbb dorg nk compare ngn gaji ank dorg pastu mula la story kt ahli mesyuarat tingkat. *pot pet pot pet prooottt

Bila nk kawen? Ni part paling tensen kan klo korg ni pompuan & still bujang. Blk kg je mest akan ada yg tanya. Smpai bebuih da nk menjawab. Klo ada jodoh tak kemana. Even warga emas pon ada yg baru bertemu jodoh.

Dah ada isi belum? Hah! Da lepas part kawen pon korg still berjumpa makcik2 yg serba serbi nk tau pasal hidup korg kan. Insya Allah klo ada rezeki ada la tu makcik oi. Tolong la jgn menambahkan sedih tuan badan yg menanggung. Korg tanya senang je. Korg tak merasa. Sapa yg tak nak anak makcik oiii..

Anak ko keje apa? Hamek! Sampai anak da besar panjang pon still ada yg nk tau pasal korg. Bila ank korg keje tak best, mula la nk memuji anak sendiri. haha *pelik

Cukup la smpai situ ye. Nasihat aku, mulut org ni kita tak dapat nk tutup. Apa yg kita bleh buat, reply setiap soklan mereka dan senyum. Banyakkan bersabar sbb Allah sntiasa bersama org yg sabar. =)

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah