Pages

Tuesday, March 5, 2013

Weekend @ Kuala Selangor

Assalamualaikum...

Bila da kawen ni kan, tak de apa yg kita nk selain drp tgk wife happy. Betul tak? hehe Weekend baru2 ni ada wedding sedara belah wife kt kuala selangor. So sume yg dari johor pon naik KL la kan. Wife pon happy sakan la nk smbut ayah, ibu n adik2 sume. Dorg smpai KL jumaat malam & bemalam kt umah along.

Alkisah sok pagi tetiba wife aku ni demam. Sian dia tau. Da la nk g jln2 bnyak tempat rini. Tp alhamdulilah demam tak lama. Pas g klinik, mkn ubat sume then wife aku ok sket. Bleh la jumpa parents ngn muka ceria. *senyum nampak gigi

kakak & adik..hehe ;)
Lokasi rumah pengantin kt Kg Bukit Kuching, Jeram Kuala Selangor & majlisnya hari ahad. Tp petang sabtu tu kitorg da kesana nk tgk kot2 ade benda yg bleh nk ditolong. Tolong tgk pon tak pe jgk. haha Hajat di hati memang nk tlg sbenarnya tp cuaca amat membataskan. Panas amat wooo. Duk dlm umah terbakar, duk luar pon terbakar. Banyak dosa kot. hehe

So pas asar je aku, wife ngn beberapa kerat lg menghilangkan diri ke Bukit Malawati. Konon la nk tgk monyet. Tp siyes ape. Aku memang tak pernah naik lg bukit ni. Nk try la jgk tgk view dia cmne kan. Thanks to my lovely wifey sbb bawak abg ke sini. ;)

ni la trem yg kitorg nek tu..
hye! ;)
excited! haha
budak2 ni tak reti nk takut pon..
Nk masuk sini RM3/pax tuk dewasa & RM2/pax tuk kanak. Korg kena park kete then naik trem yg disediakan. Klo korg nk masuk ngn kete sndiri bleh je tp tunggu la after 7pm ye. Then korg leh masuk free gtu. haha Kt atas tu memang ada satu port tuk bg monyet mkn. Bnyak woo kt atas tu. Tp spesis yg atas bukit tu tak ganas. Dia pnjat org sbb nk amek makanan je. So korg tak yah la nk risau ye. Dia cuma mkn sayur, kacang panjang & kacang tanah. Tu antara mkanan yg aku nmpak ada jual kt atas tu la.

Da selesai sume, kitorg pon blk semula ke rumah mak jah then blk terus ke rumah sbb nk tuka baju. Malamnya ada mjlis berinai plk. Kena la pkai cantik2 kan. Agak jauh jgk la perjalanan hari ni. Subang-selayang-kuala selangor-subang-kuala selangor-subang. Malam tu sume tdo umah aku. Agak kalut jgk aku ngn wife nk cari sarung bantal, selimut sume. Pasni bleh la standby lg banyak bantal & tilam kan. Betul tak syg? haha

camerawomen..hikhik
abg war, kak lily & amani..:)
us! yg comel..hehe
Soknya sume terbongkang. Bangun lambat. Maklum la sume da penat blk lambat mlm td. Tp tuan umah tak bleh la bgn lambat jgk kan. Kena la buat mana yg patut. Tak gtu. Kitorg gerak semula ke lokasi umah pngantin dlm tghari jgk la. Stay sana smpai ptg. Tp ptg tu aku ingatkan parents nk blk lambat ag. So pegi la solat zohor kt Setia City Mall. Tak agak2 kan. Panas woo kt luar so amek la ekon sket kt mall. Baru je smpai ni terus along call ckp ayah & ibu da nk blk Johor. So tak sempat la nk salam peluk cium. Sobs

Seronok kan bila dpt berkumpul ramai2 cmtu. Terasa sangat barakah. Bila la parents aku yg kt ganu plk nk dtg KL.

legend...nasi roket!
view dari peak bukit malawati..

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah