Pages

Monday, March 25, 2013

Wetland Putrajaya

Assalamualaikum...

Akhirnya berjaya jgk meriadahkan diri setelah every weekend asek tertangguh je. Bila nk g bersenam, ada je halangan. Maybe kemalasan menguasai diri kot. Bukan apa, area rumah aku tu mana de tasik or jogging park so agak susah la kitorg nk menyihatkan badan. Betul tak? *alasan haha

So last weekend aku ngn wifey kuar la pegi Taman Wetland Putrajaya. Tempat ni bagi sesapa yg tak tau kt mana, meh aku gtau. Korg tau alamanda kan? Haa klo kuar dari alamanda tu, kt traffic light korg amek kiri lalu dpn bangunan kerajaan then korg terus la smpai exit kiri follow signboard nk ke puchong. Haa area situ la Wetland!

Kitorg smpai ritu pagi lg dlm kul 8 lebih. Time tu ade sebijik je kete tp bila kitorg park je, terus masuk banyak kete ngn majoritinya ade beskal kt atas bumbung. Gulp! *telan air liur 

Tempat ni besar tau. So no wonder la jd port tuk org nk cycling kan. Bila tgk dorg men beskal sume tu, teringin lak nk ada mountain bike sebijik kan. haha *tak leh tgk org lebih sket Tanpa pedikkan dorg tu sume, kitorg pon memulakan misi Ops Sihat kitorg. haha


Tgk la cmne bersemangatnya wifey aku tu. Ni time awal2 je. Da last2 nnt? haha takleh la upload kt sini. Nnt takde dinner la aku jawabnya. Sebenarnya ade jogging track. Ni just short cut kitorg nk trun bawah. Da abes tawaf separuh wetland tu, kitorg pon singgah la plk kt Menara Pandang Jauh or look-out tower.



Ni la look-out tower tu. Tak tau la plk bpe ketinggian dia. Tak sempat nk siasat. haha Kt atas tu korg leh nampak view putrajaya cam masjid putra, tasik & macam2 lagi lah. Time ni mcm berkabus sket so view tak clear dlm kamera. Klo korg nk tgk view, panjat menara ni la ye. hehe

Then kitorg pegi ke kete ingat nk men badminton plk. Da siap kuar raket sume pastu amek la balang yg isi shuttlecock tu. Confident je nk kuarkan shuttlecock. Korg tau ape jd? Kosong! haha Penat pikir mana pegi sume shuttlecock aku tu. Tah2 time blk ganu dlu adik2 aku da amek sume. Nampak sangat lama tak bersukan kan? haha

So da takde pape nk buat, perut pon da lapar kitorg pon blk la. Singgah Mak Uda Selera Timur jap jamu nasi dagang. haha *abes naik blk kolesterol

pokok kekabu..
ni kt atas menara tu..ada org gayat..haha
gayat time naik je..time turun laju..hehe 

ni boleh dikatakan ada sepanjan jogging track..
ni aku tak tau ape motip aku snap..haha

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah