Pages

Wednesday, April 17, 2013

Aktiviti Weekend: Bukit Jugra

Assalamualaikum...

Phewwww...semput! haha terasa lama lak tak terjah blog aku ni. Bukan apa. Bz ngn preparation nk g bercuti kot. Oopss, terbagitau plk. haha Mane de la. Kitorg laki bini mana ada nk g mana2. lalala~

Haa..meh aku story kt korg apa aku buat last weekend ye. Oh ye, wifey aku dapat exam PTD *klo korg tak tau ptd tu ape tersangat la kesiannn..haha kt bangi so sabtu lepas aku pegi la teman dia. Klo aku duk umah pon bukannya dapat ape kan? Congrates wifey!!! hehe Korg jgn la tanya aku dpt exam ke tak. Dah sah2 aku g teman je, memang tak dpt la. haha Bila aku check kt jpa, fuhhh! ANDA TIDAK LAYAK! sob3 Tu la, dulu tak nak blaja betul. Skg sape yg susah. T__T Dah setel sume, kitorg pon merayap jap kt alamanda & then terus blk umah. Panas wooo. Tak sanggup nk jln lama2.

suami mithali..hehehe
Esoknya memang dah plan nk g jogging. Pagi2 lagi wife aku da bising kt telinga kejut aku bgn subuh. Bila sampai part dia ckp.."klo malas tak yah g jogging la..", terus aku melompat bgn. Bukan apa, tak nak la sampai wife aku majuk. Kang sapa susah. Tdo sorg la jawabnya. haha Pagi tu kitorg jog kt bukit jalil sebab dah lama tak pusing2 situ. Dlu pon umah sewa kt bukit jalil. Cuma skg klo nk ke sana memang tak la. Jauhhhhh!

Ok ni bab sehat! Pas je jog terus p pekena roti telur kt kedai mamak yg bese aku lepak dlu. Tak sangka plk mamak sorg ni still cam aku. Dia siap dtg tanya nape dah lama tak nampak. haha Kira femes jgk la kan muka aku ni. kih3

Time tgh syok mkn tu, aku tnya la wife aku.."lepas ni nk g mne syg? bukit jugra?.." then dia reply "..ok gak!..". Aku? errrr..aku gurau2 je tetiba dia bersemangat lak. Terus check kt waze bpe bajet masa nk ke sane and resultnya 40 minit aka kul 10 pagi kitorg smpai sane. Then apa lg bayar cepat2 & terus drive ke sana.


ada tulisan besar JUGRA!
Bagi sesapa yg tak tau Bukit Jugra ni kt mana, boleh la tanya pakcik gugel ye. Klo korg tanya aku, aku bleh ckp dekat area banting je sbb aku pon follow waze. Klo nasib korg baik, korg bleh tgk ada org buat paragliding kt bukit jugra ni tapi time aku pegi tu tgh takde org. Sebenarnya takde apa sangat yg korg bleh buat kt sini selain tgk rumah api bukit jugra, kaji sejarah ngn tgk view pemandangan sungai langat. Oh ye, aku naik atas ni pon guna kete tau. Klo nk naik bukit jugra guna kereta boleh, tapi kena hati2 la ye sbb jalan kecik. Dah mcm kt cameron plk.

Next?! haha Time blk ni wife aku plk drive sbb dia nk bawak aku pegi tgk sepang gold coast. So melepak la sana sambil tgk view pantai plk. Fuhh terasa mcm tgh bercuti plk. Memang hari yg sangat produktif! Blk je umah masing2 terus pengsan. ^_^ eh lupa nk bgtau, kitorg sibuk bersukan ni sbb cik wifey aku ni dpt pegi interview & ujian fizikal tuk jawatan bidang yg dia stadi dlu. So nk kena ada fittness la kan. All the best sayang!

dekat pintu masuk ke rumah api..
belakang tu la sungai langat
layan perasaan nampakkk..hehe
ni pondok tuk berehat kt atas tu. Dah banyak vandalisme kt tiang2..haha



da sampai sane korg tilik sendiri la ye..
haa..jom main pantai! hehe

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah