Pages

Monday, April 1, 2013

Hot Air Balloon Fiesta '13

Assalamualaikum...

Rasanya ramai yg tahu kot 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013 telah selamat dijayakan pd 28 - 31 March yg lepas. So semalam merupakan hari last event balloon tu & aku pon tak nak lepas peluang tuk melawat skjap apa aktiviti menarik yg ada tahun ni.

After pekena nasi dagang kt Mak Uda pagi ahad tu, aku, wifey, ayah, ibu, along, andik & cheeky 2org tu terus la ke Putrajaya. Aku ingatkan dah tak jd langsung nk ke sana sbb plan asalnya ayah & ibu nek ke kl sbb nk g kenduri kawen. Lg satu, ayah dtg ngn bas & tiket balik ke johor kul 5.30 ptg!

yey dah sampai..hehe
So kitorg smpai kt fiesta belon ni dlm kul 11 pagi. Fuhh! Panas yg amat! Time aku dtg ni dari jauh bleh nampak la ada 3 - 4 belon kt situ tp bila da park & pergi ke area padang tu dorg da siap kemas masuk bakul. Drp review aku ngn org2 yg pegi sane, bleh dikatakan tahun ni tak banyak sgt belon yg ada. Tak tau la klo tak kena timing kan?

Air kt ini pon peniaga mark up harga gila2. Korg bayangkan air mineral botol besar tu 4 hinggit 1! Yela kan. Setahun skali nk jual mahal mcm tu. Bila lg nk kaya cpt. haha

Dlm kul 1 kitorg pon blk ke rumah rehat2 jap then kul 3 ke kenduri kawen kt klang plk. Agak rushing la kt situ. Kesian ibu tak leh rehat sgt. Kt kenduri pon sempat makan2 je then terus kejar bas. Seb bek la sempat sampai ke TBS & naik bas on time!

Da setel sume kitorg pon split ke haluan masing2. hehe

ni je dah yg sempat snap..
sampai je terus nk buih sabun..haha
dah mula ajak ddy dia naik..haha
paint ball!
adik syirah jd hamster jap..haha
tgk la ayah..haha
andik ngn sarah..
kami..ngee~
kepenatan...haha

** gamba pengantin takde la plk..haha


0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah