Pages

Monday, May 20, 2013

Jalan-jalan Tengok Lampu @ i-City!

Assalamualaikum...

Hehe..korang sume ni org mana? ganu? klate? kl? Aku ni org ganu tp skang menetap di selangor. So apa yg aku nk story rini, weekend lepas, aku ngn wife ada la pergi melawat i-City Shah Alam. Nama je duk selangor, study kt bangi dah lebih 4 tahun tapi ni 1st time aku jejak kaki kt tempat banyak lampu2 tu! haha

Mulanya tu akak ipar aku ada plan nk pegi sama la. Tapi last minit dorg cancel. So selamat ber-dating la tanpa gangguan. haha Kitorg pergi sana after maghrib sbb takut jem + ramai org. Aku ni rimas sket klo org ramai2. Susah nk bernafas! =D


sama tak? haha


sempat lagi tu..
Walaupun ni 1st time aku sampai, tapi aku ada pemandu pelancong a.k.a wifey tersayang. hehe sory la ye cik wifey, hubby mu memang ketinggalan banyak zaman sket. >< So dia bawak la aku pusing2 dalam tu. Oh ye, nk masuk sini kena bayar parking RM10/entry tau.

Target kitorg cuma Trick Art Museum & bayaran masuk dia RM5/pack. Korang tau apa ada dalam tu? haaa dalam tu ada banyak lukisan 2D & korg bleh begambar secara kretif untuk menampakkan seolah-olah korg sebahagian drp lukisan tersebut. chewaah! Kt dalam tu agak besar la jgk & korg 4 sure akan rasa mcm nk begambar ngn sume paintings on its walls & floors! oh ye, datang awal klo tak nak ramai org dalam museum tu.

Then kitorg jalan2 pusing2 ala2 romeo & juliet. hehe Almaklum la mood honeymoon sentiasa ada. hehe Game seterusnya ialah Giant Wheel & bayarannya RM10/pack. As usual la, klo naik menda tinggi ni aku suka menyakat wifey aku sbb dia memang gayat. haha Nasib baik giant wheel ni pusing slow2. klo tak, ketat je la muka dia dalam tu. hehe

haa..ni la giant wheel..
Next kitorg ke tapak yg menurut wifey aku, sini dlu 1st port la kiranya. Klo datang mesti org g situ dlu tp skg since da parking dalam building sebelah snow walk tu, org akan tertumpu kt sana dlu. Kali ni kitorang naik Space Walk & fees dia RM20/car. Space walk ni seronok jgk la sbb korg bleh lalu atas kepala org sambil menikmati view yg ada kt situ. haha

Then kitorg terus blk umah sbb hari da malam, cik wifey pon da penat. Sebelum tu sempat tapau sket sbb lapor. hehe Thanks Noor Azuween sbb bawak hubby mu yg comel ni jalan2. Lain kali kita dtg lagi ye..hehe ;)
















bak kata wifey, cari objek tersembunyi..haha

Thursday, May 9, 2013

Rumah Siap Pahat Berbunyi

Assalamualaikum...

Alhamdulillah setel sudah PRU13 yg baru je menutup tirai pd 5 Mei 2013 lepas. Eh, tp betul ke dah tutup tirai? hehehe

Klo korg nk tau, ni 1st time aku pegi mengundi walaupun umur aku dah 26 thn! haha yg 2008 dlu tu aku tak mengundi sbb tak sempat nk daftar. PRU ngam2 lepas besday aku. wuwuwu So kali ni mana boleh lepaskan tanggungjawab kan?

dtg pagi pon dah kena beratur..
saluran aku kt kelas atas tu haa..
fuhh..
ramainya beratur..hehe
mama tgh bertugas kt bawah kanopi tu.. =)
Story aku pergi mengundi ni maybe sama je mcm korg kot. Bgn pagi, bekfes then kuar ngundi. Cuma beza jauh dekat, beratur ke tak je kan? hehe Cuma kali ni aku tlg jgk la mcm petugas kt tepi jln. Tlg mana2 makcik yg nk lintas jln, nk guna wheelchair.

Oh ye, bebalik pd pru kali ni, aku boleh nampak ramai sangat yg tak puas hati. Ialah kan, klo menang lain ckpnya, klo kalah lain plk ckpnya tak kira la belah mana sume sama je. Ada je benda yg tak puas hati. Skg ni pon kt mana2 media terutama fb masih lg hangat org duk bersembang pasal politik. Dik oi, udah2 la tu. Ngundi dah abes la.

BN ni pon satu la kan, klo tak nak rakyat bising, please la telus. Tak yah la nk guna cara kotor untuk menang. Tu pon klo betul la dorg guna cara kotor kan. Kata org, hero ni bukanlah hero sangat klo dia menang dgn cara tipu. hehe

PR pon satu, sikit2 nk demo. Pastu buat perhimpunan sana sini. heyyy! sesak la! aku nk balik umah pon jalan jem tau tak. Klo nk buat pon, tunggu la weekend & tempat lapang. haish! Menang sorak kampung tergadai tak guna jgk oi!

time ni dah ptg, kul 5
masing2 tgh tunggu result pusat mengundi ni sape menang..

So kepada YB & YAB yg dah angkat sumpah & bakal angkat sumpah tu, laksanakanlah amanah korg leklok. Kelak korg jgk yg akan disoal di depan Allah S.W.T. So korg nk jd pemimpin, maka pimpinlah kami semua dgn sepenuh hati korg. Korang kena ingat, umur dunia ni dah tak panjang & kita sume umat akhir zaman, so selagi masih sempat marilah kita kembali ke jalan Allah. Insya Allah tiada yg mustahil sekiranya kita tak lupakan Dia. =)

Ya Allah ya Tuhanku..satukanlah hati orang-orang Islam Malaysia...aminn

** semoga Malaysia sentiasa aman dan umat Islam khususnya Malaysia dapat bersatu.. ;)

Friday, May 3, 2013

Balik kampung!

Ohhoi...apa khabar korg?harap2 sehat la ye. Aku dah otw blk kg ni. Untuk apa?hehe dah tentu la untuk tunaikan kewajipan aku.

This is my 1st time nk ngundi! Hoyeh! Tak sabar plk. Korg yg plan nk blk rini hati2 k. Jaga diri leklok. Setiap undi tu berharga tau. So make sure korg selamat smpai ke destinasi korg..hehe

Oh ye, 4 my lovely wife, drive leklok ye. Jgn rushing2. Abg gonna miss u a lot dear! ;)
 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah