Pages

Monday, May 20, 2013

Jalan-jalan Tengok Lampu @ i-City!

Assalamualaikum...

Hehe..korang sume ni org mana? ganu? klate? kl? Aku ni org ganu tp skang menetap di selangor. So apa yg aku nk story rini, weekend lepas, aku ngn wife ada la pergi melawat i-City Shah Alam. Nama je duk selangor, study kt bangi dah lebih 4 tahun tapi ni 1st time aku jejak kaki kt tempat banyak lampu2 tu! haha

Mulanya tu akak ipar aku ada plan nk pegi sama la. Tapi last minit dorg cancel. So selamat ber-dating la tanpa gangguan. haha Kitorg pergi sana after maghrib sbb takut jem + ramai org. Aku ni rimas sket klo org ramai2. Susah nk bernafas! =D


sama tak? haha


sempat lagi tu..
Walaupun ni 1st time aku sampai, tapi aku ada pemandu pelancong a.k.a wifey tersayang. hehe sory la ye cik wifey, hubby mu memang ketinggalan banyak zaman sket. >< So dia bawak la aku pusing2 dalam tu. Oh ye, nk masuk sini kena bayar parking RM10/entry tau.

Target kitorg cuma Trick Art Museum & bayaran masuk dia RM5/pack. Korang tau apa ada dalam tu? haaa dalam tu ada banyak lukisan 2D & korg bleh begambar secara kretif untuk menampakkan seolah-olah korg sebahagian drp lukisan tersebut. chewaah! Kt dalam tu agak besar la jgk & korg 4 sure akan rasa mcm nk begambar ngn sume paintings on its walls & floors! oh ye, datang awal klo tak nak ramai org dalam museum tu.

Then kitorg jalan2 pusing2 ala2 romeo & juliet. hehe Almaklum la mood honeymoon sentiasa ada. hehe Game seterusnya ialah Giant Wheel & bayarannya RM10/pack. As usual la, klo naik menda tinggi ni aku suka menyakat wifey aku sbb dia memang gayat. haha Nasib baik giant wheel ni pusing slow2. klo tak, ketat je la muka dia dalam tu. hehe

haa..ni la giant wheel..
Next kitorg ke tapak yg menurut wifey aku, sini dlu 1st port la kiranya. Klo datang mesti org g situ dlu tp skg since da parking dalam building sebelah snow walk tu, org akan tertumpu kt sana dlu. Kali ni kitorang naik Space Walk & fees dia RM20/car. Space walk ni seronok jgk la sbb korg bleh lalu atas kepala org sambil menikmati view yg ada kt situ. haha

Then kitorg terus blk umah sbb hari da malam, cik wifey pon da penat. Sebelum tu sempat tapau sket sbb lapor. hehe Thanks Noor Azuween sbb bawak hubby mu yg comel ni jalan2. Lain kali kita dtg lagi ye..hehe ;)
















bak kata wifey, cari objek tersembunyi..haha

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah