Pages

Thursday, May 9, 2013

Rumah Siap Pahat Berbunyi

Assalamualaikum...

Alhamdulillah setel sudah PRU13 yg baru je menutup tirai pd 5 Mei 2013 lepas. Eh, tp betul ke dah tutup tirai? hehehe

Klo korg nk tau, ni 1st time aku pegi mengundi walaupun umur aku dah 26 thn! haha yg 2008 dlu tu aku tak mengundi sbb tak sempat nk daftar. PRU ngam2 lepas besday aku. wuwuwu So kali ni mana boleh lepaskan tanggungjawab kan?

dtg pagi pon dah kena beratur..
saluran aku kt kelas atas tu haa..
fuhh..
ramainya beratur..hehe
mama tgh bertugas kt bawah kanopi tu.. =)
Story aku pergi mengundi ni maybe sama je mcm korg kot. Bgn pagi, bekfes then kuar ngundi. Cuma beza jauh dekat, beratur ke tak je kan? hehe Cuma kali ni aku tlg jgk la mcm petugas kt tepi jln. Tlg mana2 makcik yg nk lintas jln, nk guna wheelchair.

Oh ye, bebalik pd pru kali ni, aku boleh nampak ramai sangat yg tak puas hati. Ialah kan, klo menang lain ckpnya, klo kalah lain plk ckpnya tak kira la belah mana sume sama je. Ada je benda yg tak puas hati. Skg ni pon kt mana2 media terutama fb masih lg hangat org duk bersembang pasal politik. Dik oi, udah2 la tu. Ngundi dah abes la.

BN ni pon satu la kan, klo tak nak rakyat bising, please la telus. Tak yah la nk guna cara kotor untuk menang. Tu pon klo betul la dorg guna cara kotor kan. Kata org, hero ni bukanlah hero sangat klo dia menang dgn cara tipu. hehe

PR pon satu, sikit2 nk demo. Pastu buat perhimpunan sana sini. heyyy! sesak la! aku nk balik umah pon jalan jem tau tak. Klo nk buat pon, tunggu la weekend & tempat lapang. haish! Menang sorak kampung tergadai tak guna jgk oi!

time ni dah ptg, kul 5
masing2 tgh tunggu result pusat mengundi ni sape menang..

So kepada YB & YAB yg dah angkat sumpah & bakal angkat sumpah tu, laksanakanlah amanah korg leklok. Kelak korg jgk yg akan disoal di depan Allah S.W.T. So korg nk jd pemimpin, maka pimpinlah kami semua dgn sepenuh hati korg. Korang kena ingat, umur dunia ni dah tak panjang & kita sume umat akhir zaman, so selagi masih sempat marilah kita kembali ke jalan Allah. Insya Allah tiada yg mustahil sekiranya kita tak lupakan Dia. =)

Ya Allah ya Tuhanku..satukanlah hati orang-orang Islam Malaysia...aminn

** semoga Malaysia sentiasa aman dan umat Islam khususnya Malaysia dapat bersatu.. ;)

1 sweet comments:

  1. tak tau sampai bila pahat ni akan berbunyi kannn. semoga kita semua dilindungi :)

    ReplyDelete

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah