Pages

Wednesday, June 12, 2013

Introducing Snowy..

Rasanya korg sedia maklum b4 ni aku ada story pasal hamster. Klo nk tau kesah dorg ni korg bleh la godek2 kt sini [klik sini] ye. Sebenarnya banyak lagi kisah hams ni sume yg aku tak sempat nk story mcm bubu mati kena bunuh ngn ruby, ruby keguguran anak lima, pastu ruby meroyan sekor2 asek nk mengigit je kejenya. Cici pon dah beranak empat tapi sekor je yg survive, Chombi. Anak2 ruby yg dulu beranak tu sume dah besar & baik je. Aku selalu lepas dorg main dlm umah. Tapi maybe jodoh aku ngn hams ni tak panjang. Skg aku dah beralih ke kucing plk. hehe

Mesti pelik kan nape tetiba nk beralih ke kucing. hehe Sebenarnya akak ipar aku ada bela sekor kitten ni, namanya Snowy. Tapi bila lama2 anak dia a.k.a anak buah aku tu selalu senang demam. So atas nasihat doktor, dorg dah tak bleh bela snowy lagi. Terpaksa la dilepaskan kepada sesapa.

Then aku pon suh la wife aku tu tanyakan. Mana la tau akak ipar aku tu nk bagi kitorg jaga. hehe Kitorg pon sebenarnya memang tgh nak cari kucing untuk dibela. Bukan apa, bela hamster ni kecik sangat. Nak belai, buli pon tak best. Bila ada anak bulus besar sket baru la seronok nak main2 ngn dorg. hehe

Alhamdulillah, akak ipar aku setuju nk bagi snowy kt kitorg & sebagai tukaran, aku bagi dorg jaga sume hamster aku tu. Klo korg nk tau, jaga kucing lg senang drp jaga hamster. Kenapa? Haaa..klo bela hamster korg kena la selalu tukar bedding dia. Ni klo kucing just tukar pasir tempat dia membuang je la. Tak payah nak basuh cage or umah kecik2 sume. hehe

Oh ye, umur snowy ni baru 4 bulan tapi da besar macam nk setahun. haha kerangka besar agaknya. Tapi ritu bila aku mandikan dia, keding je badan. Harap bulu je tebal. Dia ni senang nk mesra tapi korg jgn la sergah or takutkan dia. Nnt sampai bila pon dia dah tak suka kt korg. Spesis berdendam. haha

Ok lah, layan gamba ye. =)

tgh tdo..
tukar style..hehe
huaaarrghh..saya dah bangun..hehe
mummy..saya lapar.. =P
nape kosong je ni..nk makanan..sobs

** tak sabar nak masuk umah baru. luas sket tempat snowy nak main.. ;)

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah