Pages

Monday, August 19, 2013

Aktiviti Weekend: Basuh Umah!

Sakit plk mata bila tgk umah kotor kan? siyesss biar la apa org nk kata, aku nk basuh jgk umah tu. dah kotor sgt nnt bila org grill dtg nk wt kje lagi la btambah kotor. so aktiviti weekend kitorg ritu ialah basuh satu umah! haha

Dari dapor ke balkoni, dari tangga sampai ke gate aku siram air. sume aku basuh. esok2 jgn ada la yg ngada nk naik umah tak tanggal selipar. aku dah letak siap2 alas kaki biar org yg  nk renovate tu paham sket. haha even umah kitorg tak de la besar sangat tapiiii still terasa penat tu. fuhhh nak terlerai sume sendi2. T___T

lantai dah macam warna ada..
mari membasuh.. hehe ;)
Korang nak tau takkk, sejak baru dapat kunci ni idea mencurah-curah. ada je plan nk buat itu ini, nak cat wall warna apa, nk letak cermin kt mana, nk sofa besar mana, nk style apa. macam2 la idea duk terjun dari kepala ni.

Apa yang penting, wife aku dah cop nk master bedroom warna purple light + putih. romantik gitu. baru la mood nk guling2 bertambah. haha

lebih kurang cmni la master bedroom punya warna kitorg
Lebih kurang camni la warna master bedroom nanti. tapi lagi light kot. ni gelap sangat. aku dah la gelap. haha pakej nak tiru plaster ceiling skali. =P credit gamba dari tuan punya blog.

Bilik tgh ngn hujung tu lantak la dlu. tunggu bajet lebih. lagipun takde sapa lg nk dduk situ. ngee

Hall plk memang aku nak grey + putih + hitam. Kelassss ko! ala-ala english style gtu. haha Cumaaaa kt blakang kerusi la aku tak tau nk buat cmne sbb dinding dia ada lubang2. dinding yg dari tangga nk masuk ke umah. korangggg bleh tlg tak? bg la idea...ngee



Ni plan tuk plaster ceiling hall umah kami. klo bleh nk yg simple je. tunggu umah besar sket nnt baru buat yg super mabelessss! tapi ni pon cantikkkk jgk. hahaha

haaa camne??? agak celaru bila pikir2 blk sume tu kan. bnyak menda sangat nk dibuat. so mari la kita setelkan 1 by 1. hehe berangan je lebih.. =P

** barang kt umah skg pon tak abes kemas lg..sobbssss

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah