Pages

Thursday, August 15, 2013

Kunci Rumah Dah Dapat!..Alhamdulillah..

Assalamualaikum!

Hehehe...*senyum lebar ^____^ Alhamdulillah kunci umah baru kitorg dah dapat & selamat diambil semalam. Hajatnya nak amek b4 cuti raya last week tapiiiii org yg incharge tu ckp tak jumpa cari kunci. So proceed after raya je la. dah nk blk kg time tu.

Semalam blk je dari cuti beraya terus pegi amek kunci. *punya la excited kan?! Aku tak tau sangat nk check defect apa sbb aku ingatkan org yg serah kunci tu akan tlg check sume untuk kita. Bila sampai sana je si ah chong tu kasi kunci then dia terus blah. Dia suh check sndiri & klo de pape listkan je dalam 2 minggu ni. klo lampu air yg rosak bleh inform dia after 2minggu pon takpe. Yang aku tau bese org check leaking, tiles pecah, ada rosak sane sini sume. So aku pusing2 satu umah kot2 ada jumpa pape. Then aku assume sume ok la kot.

Terus aku suh ah chong pasang siap2 pili paip sume bilik air ngn dapor. Yela nk tunggu bila lagi dah alang2 kt situ suh la terus. nk pasang sndiri mau makan jam2 jgk tu. aku ni bukannya jenis yg rajin. klo ada sume alat tak pe gk. bg la aku buat. haha

banyaknyaaa.. hehe
pkerja ah chong tu pasangkan terus.. :)
Then dgn tak teragak-agak terus call org grill yg kitorg booking dlu tu suh dtg umah. Dorang ada ckp dlu, klo dah nk start renovate rumah call je dorg. Kitorg dah booking siap2 ngn Classic Construction & Renovation mintak dorg pasal tinted, grill ngn awning blakang umah. Semalam dorang dtg, pilih2 kaler tinted, grill then terus suh dorg start keje sbb dah tak sabar nk pindah ni. hehe

Berpeluh jgk la ketiak ni smalam sbb cuaca panas kemain lg. umah lak blom de pape kan. kipas pon tak de. Dah setel sume tu kitorg ingat nk blk la. Ntah camne la tetiba terpikir nk g jenguk2 lampu kipas lak kt house lighting puchong. pastu kannn...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ni la hasilnya....hahahaha

lampu ngn kipas yg kami beli.. :)
kitorg shopping lampu kipas mana yg perlu je dlu. asalkan tak bergelap tak berpanas. pasni bila ada bajet lebih boleh la beli lagi. ngee oh ye, kipas lampu ciput ni pon dah nk cecah lima rat ok! kitorg pegi sini sbb dah malas nk usha tempat len & majoriti bloggers ckp sini murah.

ok cukup dlu. n3 raya pon tak de up lagi terus n3 umah. haha jumpa lagi nnt ye.. ^___^


rambang mata bila masuk kedai ni..
view dari balkoni umah kami.. hehe ;)

** yey!!! dah bleh pindah..hehe

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah