Pages

Thursday, April 16, 2015

Parenthood...

Assalamualaikum...

Alhamdulillah baby aira kami dah nak masuk 4 bulan dah. sekejap je kan? haaa dalam masa yg sekejap tu la dah macam-macam abi ngan umi aira ni lalui demi nk tengok aira sihat. ceeewah! haha

aira baru sebulan..

memang 2 bulan pertama tu sangat tough. senang sangat aira kena kembung. malam2 je mengamuk smpai kitorang dah tak tau nk buat apa lg dah. kitorang ingat memang tak nak ajar buai, tapi dah tak tahan sangat terpaksa la guna jgk. membantu jgk la buai ni sbb ada masa dia ngantuk tapi macam susah nak tdo, haaa masukkan aje dlm tu. setel. haha

Alhamdulillah da masuk 3 bulan tu aira dah senang nk burp. kentut pon kuat jgk budak ni. tp ok la atleast dah kurang angin kacau dia. ^__^

ok dah pandai buat muka cheeky..
demam? memang senang jgk aira ni nak kena demam. masa nk inject 3bulan, kena delay sbb dia tgh demam. next week pegi inject, pastu demam dtg blk la. kena cuti lg. hehe takpe la nak, demi kamu =)

skg klo dia demam ke apa memang kitorg bogelkan je dia. lap air satu badan kasi suhu turun. bukan apa, kesian klo sket2 nak kena makan ubat. sakit je nak bagi ubat. klo boleh kitorang memang tak nak sume-sume tu sume. 

kt klinik nak kena cucuk..hehe
haa pasal nursery dia. skg anta aira agak jauh sket dari umah. kt taman sebelah. padahal kt sebelah rumah kitorang ni ada je nursery tapi bg kitorang tak bleh harap. sebelum wife naik keje, try anta kt sana 2minggu, tapi macam2 alasan plk dia bg. siap msg macam suruh dtg amek bawak balik. dah la bercampur baby ngan toddler. jaga macam tak ikhlas langsung! pffftt

then kitorang tukar la. Alhamdulillah nursery skg ni ok sket. tengahari je dia anta gambar aira tgh buat apa. klo aira meragam pon dia bgtau la dia buat apa. kira boleh harap la jgk. =)

kete rosak..kena merempit pegi nursery..hehe

saya suka melepak tengok tv..hehe

skg aira baru nak pandai2 meniarap. hehe sonok kan tengok anak membesar depan mata. bila kita besarkan anak sndiri ni baru la kita tahu betapa susahnya ibu bapa kita besarkan kita dulu. i love u mama. i love u mama :')

** aira please behave kat nursery k..abi love u =)

hi sume ..;)

kami di fraser hill :)

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah