Pages

Thursday, July 9, 2015

Story Of My Life

AWAS! entry ini akan panjang berjela-jela.


ala-ala hindustan sket..hehehe

How I met my wifey...hehehe tribute special tuk kesayangan aku ni. dia la yg banyak support aku selama ni.sejak belum kahwin sehinggalah 2 tahun 7 bulan 9 hari usia perkahwinan kami hari ni.sentiasa ada untuk aku. terima kasih sayang. =)

ok citenya cmni. aku ni bukan la budak pandai kt u. so lepas je abes blaja dalam akhir tahun 2010 aku blk ganu keje kampung. dalam bulan 1 camtu gomen ada buat program utk lepasan ijazah yg takde keje. program tu tuk blaja coding php selama 3 bulan. aku pon amek la. sbb aku minat jgk nk explore coding-coding sume ni. kelas dia kt kelana jaya. aku dah pening tak tau nk duk mane. nasib la ada budak skolah aku keje kt MAS. bleh la tumpang umah dia.

kelas tu start bulan 2 2011. so lepas daftar sume maka bermulalah kelas php kami selama 3 bulan. eh bila nk cite pasal wife aku ni? hahaha rilek bro, baru je intro.


masa dalam kelas php
ok task first yg aku kena buat ialah cari partner then buat website. aku rasa korang mesti tahu kan partner aku tu sape. yes! betul. wife aku la cik comey lotey noor azuween. tapiiiii dia ni tak suka coding. so time nak siapkan task ni dia bleh plk blk kg. fine la. aku buat la sndiri sume dari a sampai z. then website tu jd ikut taste aku la kan. sume info dalam tu aku taruk pasal hiking. hahaha

ok abes pasal task dalam kelas tu. disebabkan dia malas nak tolong aku buat keje, aku pon terus la kaco dia. dalam kelas selalu je sakat dia. time dia nak masuk kelas pagi-pagi aku tunggu dlu kt luar. dia lalu je aku hai.

bila dah selalu lama-lama jd selesa then kitorang jd makin rapat. awin memang happy go lucky punya orang. senang nk dekat. bleh diajak borak. bila dah sembang memang tak reti nak stop. tapi klo orang yg dia tak kenal memang dia akan jd agak pendiam la. sama la mcm korang kan? tak kenal maka tak cinta. hehehehe

akhir bulan 5 cmtu kitorg dah pon dikatakan agak serius. yela masing-masing bukannya muda lg. takde dah nk kenal lama-lama. klo boleh kenal sebulan dua terus on je la kan. lepas abes kelas bulan 5 tu kitorang still keep in touch. awin dah dapat keje kt standart charted dan aku plk still takde keje. kitorg pon masing-masing dah menyewa kt bukit jalil. sementara takde keje, aku stay dulu la kt tempat training php tu. tp blaja mende lain plk. trainer nk ajar free. kitorang blaja basic SAP.


pusing-pusing putrajaya

ke genting..yehaa

makan kek..nyumm

mari kita nonton..hehe bahayanya wanita

memang life aku sangat susah time ni. duk menyewa. takde keje. nasib la abg kt kg bru dapat pampasan. dia bg sket duit buat belanja.time ni awin la yg banyak tolong aku. banyak bg semangat. banyak support dari segi kewangan. bg nasihat sume.

alhamdulillah bulan 7 2011 tu aku dah dapat keje. tapi sebenarnya bukannya keje sangat sbb dia nak aku stay sane buat keje, tapi payment tak diskus pon. aku ok je la sbb aku pikir nak cari knowledge je dlu. tak sampai sbulan aku dapat offer tempat lain. bru la boss gelabah nk offer aku keje. dia ingat nak suh aku buat keje free la tu. bese la company melayu baru nk naik. suka amek kesempatan. so aku stay je la sampai aku bosan. haha

memang kelas php tu 3 bulan. tapi ukhwah sesama kitorang still kukuh sampai sekarang. masing2 kepala gila. so senang la nk buat pape. kitorang pernah pegi mandi air terjun, hiking gunung, pergi main bowling, karaoke, iftar ramadhan, reunion kt PD pon pernah.


iftar php

reunion @ pd

eh bila nak cite pasal wed?.. hahaha saborrrr dugaan bercinta? tipu la sepanjang kitorang kenal takde dugaan. orang dah kapel bertahun-tahun pon bleh putus ni kan plk aku yg baru sebulan dua kenal.ujian kitorang maha dahsyat. ujian dtg dari kiri kanan depan belakang..alhamdulillah berkat doa dan support kawan-kawan kitorang berjaya teruskan.

sebenarnya aku ngn wife aku masing-masing ada hidup lampau masing-masing.kitorang bedua pernah jd teman org lain. kisahnya sejak aku rapat dgn awin ni, ex-gf aku mula gatal tangan nk kaco blk hidup aku. dia mula msg blk dgn aku.nk berbaik dgn aku. setelah berzaman aku msg dia tak layan. aku call tak berjawab. tetiba muncul mcm tak de pape berlaku. aku reply msg dia mcm biasa. as a kawan. tapi yg tak bestnya dia selalu msg. time aku kuar dating pon dia nk msg. ape ke hal. setiap kali msg dia smpai, mcm satu malapetaka berlaku. sampailah satu masa msg kami kantoi kat awin dan awin susah nak maafkan, memang gaduh besar time tu. silap aku yang melayan ex-gf aku tu. mesti aku akan gaduh dgn awin. then aku sedar sume ni tak ke mana klo aku tak tamatkan. last aku msg ex-gf aku panjang lebar marah kaw2 supaya jgn kaco kitorang lg. cukup-cukup la aku buat awin menangis. aku tak sanggup dah. memang aku salah at first place. sampai sekarang pon aku blom layak dapat kemaafan dari awin. tapi aku cuba, cuba hilangkan luka hati dia. pengajaran buat korang sume. jgn la layan ex korang. dah ludah, cukup. jgn jilat blk. 

sepanjang 2012 adalah tempoh perang dingin antara kami. aku yg tgh berjuang nk cari keje tetap. nk mantapkan kewangan. nk menangkan balik hati awin yg aku dah hancur lunyaikan. aku tahu dlm masa yg sama aku pon ada cabaran lain. ye pengganti diri. sejak kitorang gaduh, ofismate awin mula cucuk jarum bawak awin kuar jalan-jalan makan-makan. dan aku rasa sedikit terancam. yelah, ofismate dia tu kurus, hensem, pandai main gitar plk tu. aku ni seposen pon tak laku. sbb tu la jgk aku beli gitar. blajar hafal lagu omputih yg awin suka dgr. try blaja gitar. tapi sume tak jalan. memang aku tak de bakat. tapi kuasa Allah, jodoh aku tetap dgn awin.

aku ngan awin bertunang pada 30 Jun 2012. masa ni aku kerja kt damansara. kira lepas setahun kenal terus tunang. ok la kan? hehehe pada tanggal 1 Disember 2012 maka sah la aku bergelar suami noor azuween. alhamdulillah.


majlis tunang kami..ngee

alhamdulillah..majlis kahwin kami..=)

banyak kekurangan aku yg awin sempurnakan. banyak kelemahan aku yg awin perbetulkan. sejak kenal awin la aku banyak blaja cmne nk jd 'orang bando'. klo dlu selekeh je skrg dah 'smart' sket. klo dlu tak bpe nk pandai skrg dah pandai sket.

dunia perkahwinan memang lain. orang kata tahun pertama kawen tu adalah tempoh nk sesuaikan diri n kenal pasangan masing2. tapi sbenarnya bukan stakat kita kenal sape pasangan kita, kawen jgk membuatkan kita kenal sape diri kita yg sbenarnya. mungkin kita ingat kita dh ckup baik tp sbnarnya tak. 
aku bukanlah matang sgt. aku tahu tu. bab kritikal thinking memang aku fail. awin lah yg bnyk mematangkan aku.

aku bukanlah sorang yg romatik, tapi aku berharap aku pon bleh jd romantik utk isteri aku ni. aku pernah nk buat surprise hias bunga kt bilik hotel, tapi hotel tu terlupa nk deko. pernah jgk aku nk surprisekan bg kek sempena birthday, tapi kantoi. dia ni memang power. kalah power rangers sume mende dia tahu. hahaha

aku ni sorg yg malas. memang malas nk buat pape. mungkin memang aku blom boleh memahami fungsi aku sbg suami. alhamdulillah skrg klo boleh aku tak nak awin buat pape. biar aku yg buatkan semua. basuh bju, sidai baju. masak? errrr..blom pandai masak la..haha

satu perkara yg comel tentang awin ni ialah dia cepat sensitip atau dgn kata lain majuk. hehehe aku dh tau sgt klo dia majuk nk buat cmne. paling lama pon aku biarkan smpai 3 hari je pastu buat-buat tegur la. berlanggar bahu ke. beli pape hadiah ke. hehehe


dari mata turun ke hati..hehe

sama tak macam yg kt belakang? =D

tahun pertama perkahwinan kami jgk diuji dgn lambat dikurniakan cahaya mata. bg kami memang la takde masalah. tp mulut org lain? biasa la kan manusia ni tak kan pernah berhenti bertanya. so agak stress kt situ. solutionnya kami selalu pergi honeymoon. legakan minda dgn bercuti. hehehe kira untung la jgk kan? compare ngn org yg bunting pelamin nk pegi bercuti mana2 pon dah tertangguh. haha alhamdulillah 1 tahun 5 bulan usia perkahwinan, dpt khabar gembira awin dah pregnant.hadiah birthday yg sgt bermakna dari isteri utk aku. syukur ya Allah. hanya Dia je yg tahu perasaan aku time tu.dan sekarang puteri kami dah masuk 7 bulan. Nur Aira Sofea nama diberi. dah mula nk merangkak. bru je baik demam tu. hehehe

honeymoon @ sabah..

uss!

cuti-cuti cameron..hehe

uss!

anniversary @ penang..hehe

ada baby kecik nk kuar..hehe

Terima kasih utk segalanya syg. kesian syg penat hari-hari ngadap jem. blk nk kena layan aira yg kdg2 ok kdg2 moody. terima kasih siapkan mkn pakai abg. bulan baik hari baik ni abg nk susun sepuluh jari mohon kemaafan andai ada kekurangan dlm hubungan kita.  moga hubungan kita kekal hingga ke syurga dan rumah kita dirahmati selalu..aman dan tenang seperti taman-taman syurga. I LOVE U SO MUCH SAYANG.. =)

0 sweet comments:

Post a Comment

 

:: Wishlist ::

iPhone
iPad
MacBook
Keje stabil
Ada kete
Ada bini
Rumah
DSLR
Beli mama kete
Superbike
CRZ
Bwk wifey tgk panda
Bwk parents pegi haji
Umrah